Бащата на Адриан отказа да потвърди платил ли е откуп

OFFNews 11 септември 2017 в 07:09 4039 0

Бащата на Адриан отказа да потвърди платил ли е откуп

Не е ясно дали семейството на отвлечения Адриан е платило цялата искана от похитителите сума. Пред Нова тв бащата на върнатия снощи от похитителите мъж Тони Златков каза, че няма да коментира темата.

Той потвърди, че отвличането е било с цел откуп. Златков обаче отказа да отговори на въпрос каква е била исканата сума и дали е била платена изцяло от семейството или частично бизнесменът.

"Съжалявам, това са детайли, за които нямам право да говоря", каза той.

По думите му Адриан няма никаква представа къде е бил. 

"Не сме толкова навътре в нещата. Нямаме някаква по-специална информация", каза Златков, като коментира работата по разследването. 

25-годишният Адриан беше открит открит снощи, изоставен на пътя на около 20 км преди Панчарево. Случайни минувачи са го качили в кола и са го закарали до бензиностанция в района на Горубляне. Там Златков се е свързал сам с родителите си, които са дошли да го приберат около 22.10 ч.

Предполага се, че за освобождаването му е бил платен подкуп. Златков е в добро здравословно състояние.

За отвличането на Адриан се знаеше много малко. За изчезването му беше съобщено на 30 август. Автомобилът на 25-годишния беше открит празен на пътя за с. Герман около 10.30 часа, малко след като Адриан тръгнал за работа. В колата му бяха открити личните документи, шофьорската книжка, телефоните и портфейлът на му. 

Автомобилът е открит с отворена врата, а няколко дни по-късно от МВР поясниха, че са открили следи от насилствено изваждане от колата.

Тони Златков е един от най-големите търговци на луксозни автомобили в София. Той притежава автокъщата "Софтавто". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови