Български тирове пробиха гръцката блокада, има задържани шофьори

OFFNews 09 февруари 2016 в 11:27 11945 21

kula
Блокадата на граничния пункт от гръцки фермери продължава

Напрежението на граничен пункт Кулата, който за пореден ден е затворен от протестиращи гръцки фермери, ескалира.

Четирима шофьори на камиони с българска регистрация преминаха от гръцка на българска територия, след като потеглиха рязко и минаха през защитните бариери. С мръсна газ водачите изминали около 2 км от мястото, където били паркирали, до самия граничен пункт.

Това опитал да направи още един шофьор, но бил спрян своевременно от гръцката полиция. Веднага след извършване на нарушението, водачите, които според различни информации са трима или четирима, са задържани от служители на "Гранична полиция". Съставени са им актове за неподчинение на полицейско разпореждане. 

Протестиращите земеделци обясниха пред гръцки медии, че тежкотоварните превозни средства потеглили с опасно висока скорост. На косъм се разминал сериозен инцидент.

Българските шофьори пък се оплакаха, че фермерите хвърляли камъни по камионите им. Били изпочупени прозорците на няколко ТИР-а, предаде "Дарик радио".

Малко след това български шофьори на ТИР-ове блокирали подхода към Кулата от българска страна.

След организация с колегите си, чакащите от гръцката страна, десетки тираджии затвориха границата и не пропускат нито една гръцка лека кола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!