Българска реч и наши актьори в абсурдни реклами на румънски оператор (видео)

OFFNews 06 април 2015 в 19:28 8409 13

Румънски мобилен оператор се рекламира с поредица абсурдни клипове за измислена държава, в която обаче всички говорят на български език.

Измислената страна се казва "Белгравистан". В нея всички са богати, пълно е с петролни кладенци и злато и дори се добива шистов газ. Основната идея на сюжета е, че гражданите на държавата са изключително обидени от смешно ниските цени на мобилните услуги. 

"Белгравистан" обаче далеч не прилича на райско място, защото там всичко е изопачено и фалшиво - златни хеликоптери, дрехи и дори глазури на торти, а белгравистанците изглеждат лишени от елементарни общочовешки принципи.  

„В случая румънските колеги са знаели, че ще се улавя българския език. Така че не са го направили случайно. Не е било съвсем без да искат. Тази страна изглежда по някакъв начин зле. В нея всичко е изкуствено и пресилено”, коментира рекламният специалист Радислав Бимбалов пред bTV.

В рекламите има няколко български актьори, сред които са 80-годишният Иван Несторов и театралният режисьор Живко Ботев, играещ ролята на президент на измислената страна.

„Защо избират български актьори? Защото сме им много евтини”, казва Несторов. В рекламите той играе богат пенсионер от "Белгравистан", купува си истинската Мона Лиза и е възмутен от цените на мобилния оператор, които били остарели.

Родните актьори, които са станали част от рекламата на мобилния оператор, твърдят, че така и не са разбрали какво рекламират, но им платили добре – по 500 лева.

Поредицата за "Белгравистан" е стартирала още през май миналата година, а последната реклама е качена в интернет само преди няколко дни, а клиповете се радват на голям интерес в северната ни съседка.

Част от рекламите можете да видите тук:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!