БАБХ с нов зам.-директор

OFFNews 15 юли 2021 в 09:45 1477 0

д-р Борис Борисов

Д-р Борис Борисов е назначен на длъжността заместник изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Той поема ръководството на дейностите по отношение на здравеопазването на животните, съобщиха от агенцията.

От два дни агенцията е и с нов директор - Христо Вълчанов.

Д-р Борисов е дипломиран ветеринарен лекар от Тракийски университет – Стара Загора. През 2007 и 2012 година завършва следдипломни специализации – „Организация и управление на профилактиката и борбата със заразни и паразитни болести по животните“, също в ТрУ Стара Загора и „Ветеринарно-санитарна експертиза на храни от животински произход“ в Лесотехнически университет – София.

Борисов има над 20 години стаж в Националната ветеринарномедицинска служба, по-късно част от БАБХ, като заема различни длъжности.

Между 2008 и 2009 година е директор на Регионална ветеринарномедицинска служба – София област, за кратко през 2010/2011 година заема същата позиция, но в структурата в град Плевен.

Повече от 9 години – от 2011 до 2020 година, ръководи дирекция „Контрол на ветеринарномедицинските продукти“ в Централно управление на БАБХ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews