Автогарите не дават информация за закъсненията

OFFNews Последна промяна на 16 юли 2017 в 09:38 2562 0

Автогарите не дават информация за закъсненията

Натоварен трафик през лятото, особено към морето, но по автогарите липсва информация за закъсненията на автобусите. Сайтовете на автогарите не се актуализират. Това показа проверка на БНТ в София, Пловдив и Бургас.

На сайта на Централна автогара няма информация за закъсненията на автобусите.

Почти всеки ден има някой, който закъснява. Закъсняването на автобусите не е свързано реално с някакви заковани часове, това са по някакви обективни причини. Примерно задържане по светофари, натоварване, трафик. От това са закъсняванията, а не от нещо друго, коментира пред телевизията Сабина Иванова - служител в ,,Информация" на Централна автогара, София.

По автобусите има джипиеси и може да се наблюдава непрекъснато къде е автобусът. Ако примерно сега влиза в София, ще му трябва 20 минути да дойде до Централна гара. Ако има всеки автобус джипиес и има някаква организация, смисъл някой, който ги контролира и да гледа джипиеса, най-вероятно ще има точна информация, смята пътник.

Голяма част от хората са на мнение, че сайтът на Централната автогара е достатъчно пълен и точен, въпреки липсата на информация за закъснение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !