Армията на крак, разположиха военни на границата заради бежанци от Идомени

OFFNews 28 май 2016 в 16:00 9961 3

Снимка БГНЕС

Две групи нелегални имигранти са направили опит тази нощ и рано тази сутрин да преминат незаконно от Гърция на българска територия, в зоната на отговорност на ГПУ-Петрич. Групите са локализирани и задържани от наряди на граничния полицейски участък. Те са в състав от над 30 души всяка.

Това информират от военното министерство, като уточняват, че военнослужещите от Сухопътните войски ще подпомогнат екипи на „Гранична полиция“ в охраната на държавната граница.

Едната група от нелегални имигранти е задържана на зелената граница с Гърция, а другата – при проверка на товарен влак, влизащ от гръцка страна.

Снощи около 23.50 часа на зелената граница с Гърция, на 50 м от бившето ГКПП Кулата са задържани 34 нелегални емигранти. По първоначална информация 16 от тях са сирийци, а 18 иракчани, пише "Фокус", позовавайки се на говорителят на "Гранчна полиция" Лора Любенова.

Днес около 12.00 часа на жп гара Кулата граничните полицаи са извършили проверка на влизащ от Гърция товарен влак, като са открити голяма група нелегални имигранти, които по първоначална информация са афганистанци. 

В момента, чрез двустранния координационен център на ГКПП- Кулата се осъществяват преговори с гръцките власти за начина на връщане на нелегалните имигранти.

Вчера в парламента вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че през последните дни на българската граница е отчетен по-засилен натиск от бежанци. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

3

El Commandante

28.05 2016 в 22:59

"При социализма затова имаше Гранични войски и Вътрешни войски"

Именно.

13011

1

Georgi Ganchev

28.05 2016 в 17:39

По "обиташка" снимка на народната армия не можахте ли да изнамерите?
:)
Разбирам да сте дойче веле , ама бг медия сте все пак.