Бъчварова отчете засилен бежански натиск към България

OFFNews Последна промяна на 27 май 2016 в 14:11 2787 0

През последните дни се забелязва се леко увеличение на бежанския натиск, вчера край Приморско има заловена група от 30 бежанци. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти в парламента, пише "Фокус". 

„Има от вчерашния ден задържана група, мисля, че са около 30 души, които са задържани на навътре на територията на нашата страна в Приморско. Това е част от процеса, по който ние охраняваме нашата граница”, каза тя и допълни, че и навътре в страната МВР осъществява действия по залавяне на незаконните емигранти.

„Това значи, че те преминават през същите процедура на проверка и установяване на самоличност, както и тези, които преминават непосредствено границата”, допълни вътрешният министър. Бъчварова коментира, че през последните няколко дни има леко увеличение на бежанските потоци. „Ние съдим не само по тези, които успяваме да заловим, но и тези, за които подаваме сигнали до турската страна те да предотвратят”, допълни тя и каза, че от турската страна има около 1200 души, които се опитват да преминат границата с България.

Бъчварова коментира, че в момента няма случай на преминаване на бежанци по море.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови