АПИ с ограничения за камионите над 12 тона заради очаквания интензивен трафик

OFFNews 26 май 2024 в 09:17 1010 0

пътна проверка

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Очаква се интензивен трафик през целия ден

Заради очаквания интензивен трафик от Гърция към България - от 11 до 21 часа днес се въвежда промяна в организацията на движението между Симитли и Благоевград, предупреждават от АПИ.

Камионите над 12 тона няма да могат да пътуват в посока граничен пункт "Кулата", а в посока София ще могат да се движат само в дясната лента на главен път Е-79.

Останалите превозни средства, пътуващи към Кулата, след кръговото кръстовище при пътен възел "Благоевград-юг" ще се пренасочват по обходен маршрут - през село Железница и Симитли, където отново ще се включат към главен път Е-79.

Всички автомобили, които влизат в страната ни от ГКПП „Кулата“ към София ще могат да използват и двете ленти в отсечката Симитли - Благоевград, където се образуват най-големите задръствани.

До 20 часа днес по автомагистрала "Тракия" в посока Бургас от 5 километър до 23 километър е ограничено движението на камиони над 12 тона, предупреждават.

Промяна има и в организацията на движение по автомагистрала "Хемус" заради ремонтнo-възстановителни дейности по тунели "Топли дол" и "Правешки ханове" и предвид очаквания засилен трафик:

За посока град Варна - днес от 16 до 21 часа: спиране на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, като тежкотоварното движение се отклонява по републикански път до пътен възел "Яна", където ще изчакват на място.

За посока град София - днес от 16 до 21 часа: ограничаване на движението за камиони над 12 тона и осигуряване на обходен маршрут от пътен възел "Ботевград" до пътен възел "Витинска река".

За посока град София на 26.05.2024 година:

1. В тунел „Топли дол“ се обособят две ленти за движение в посока София и една лента за движение в посока Варна;

2. Сваляне на цялото движение от автомагистрала "Хемус" при пътен възел "Правец" в посока Варна и връщане на "Хемус" при пътен възел "Осиковска Лакавица";

3. В тунел „Правешки ханове“ се обособяват две ленти за движение в посока София.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  Няма коментари към тази новина !

   
  X

  Най-влиятелните хора в Европа се събират в София