АПИ предупредили пътуващите за задръстванията, но приложението LIMA не работело

OFFnews 17 декември 2018 в 07:26 3277 0

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е предупредила гражданите за проблеми по магистралите "Хемус" и "Тракия". Това било направено през сайта на агенцията, но не и през приложението LIMA, което беше изградено точно с тази цел - да уведомява за актуалната пътна обстановка.

От ръководството на агенцията уточниха за Нова тв, че причина за това е, че имало технически проблем и приложението не работи. 

И вдвата случая с блокираните магистрали ставало въпрос за ТИР-ове, които са нарушили забраната за движение и са се завъртели на пътя. Вместо АПИ да почисти магистралите обаче, се наложило да се извършват операции по изтеглянето на закъсалите камиони.

В следобедните часове вчера трафикът по магистрала "Хемус" блокира движението, като стотици автомобили останаха блокирани в тунела "Попли дол". Сходна бе ситуацията и в отсечката между Мездра и Ботевград. Проблем с трафика имаше и на автомагистрала „Тракия” заради снегопочистването, а преобърнала се снегопочистваща машина в района на местността Черна нива в област Кюстендил затвори за часове пътя Кюстендил –Дупница.

Проблем имаше и на магистрала Струма, където снегопочистващата техника не излезе на време. От АПИ обявиха, че вероятно ще санкционират фирмата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови