Андреев: Да се види има ли връзка между кмета на Хасково и Бисеров

OFFNews 07 май 2015 в 09:30 5158 1

В Хасково се разпродават общински имоти за жълти стотинки. Ремонтът на стадиона в града пък е направен без обществена поръчка. Това обявиха членове на местния парламент по бТВ, които коментираха имотите и управлението на кмета Георги Иванов. 

„Цялото апетитно имущество се равнява само на между 17-20 млн лв., а бюджетът на общината за тази година е над 50 млн. лв.”, заяви общинският съветник от БСП Божидар Драганов, като заяви, че с колегите му неведнъж са се опитвали да спрат подобни продажби. Общинарят от ГЕРБ Антон Иванов обяви, че той няма как да спечели обществена поръчка в Хасково, защото не е от кръга на кмета.

„За 16 години не знам да има сериозен и значим обществен проект. Липсват големите инвестиции в града”, допълни Драганов.

Ремонтът на стадиона в Хасково започва на 6 юни, но според документите месец по-късно дори не е определено кой ще прави този ремонт. На 10 юли в общината се отварят офертите на кандидатите за участие. Така се оказва, че първо е направен ремонтът, след това е обявена обществената поръчка, обявиха съветниците.

Депутатите от ГЕРБ Методи Андреев и от БСП Чавдар Георгиев, които също коментираха богатството на кмета Иванов, се обединиха около това, че в случая със стадиона категорично става дума за беззаконие. „Може да са прекрасни намеренията, но те се постигат със спазване на законите”, заяви Андреев и допълни, че при подобен тип поръчки 20-30% от средствата отиват за поръчителя.

„Управлението е гибелно за града и общината – само красивите паркове не са достатъчни", подчерта Георгиев.  Според него или прокуратурата не си върши работата или кметът има добри адвокати.

По думите на Андреев този тип общини са се превърнал в бандитско управление и не само в Хасково има такива проблеми. „Правим проверка, за да не докажем истината”, заяви депутатът от ГЕРБ, посочвайки, че в света има един начин да се провери дали управници са забогатели в следствие на власт – като се провери кога и как са направили първия милион. 

Интересно е да се види дали има връзки между кмета и бившият депутат Христо Бисеров по времето, когато двамата се били от СДС, заяви още Андреев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови