8,5 млн. лв. са нужни за почистването на езерото в Панчарево, парите още не са отпуснати

OFFNews 25 юни 2024 в 10:22 1838 0

Езерото на Панчарево

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Езерото Панчарево

Необходими са 8,5  млн. лв за първия етап от почистването на езерото в Панчарево. Все още обаче няма отпуснати средства, каза в ефира на Радио София кметът на района Евгения Алексиева. Тя посочи, че са водени разговори с принципала на езерото – Министерството на земеделието.

"Няма да се откажем, продължаваме и се надявам това нещо да се случи", каза Алексиева.

Тя обясни, че освен почистването на езерото, работи и за поставяне на видеонаблюдение във всички населени места в район Панчарево. Алексиева посочи, че скоро ще бъдат поставени камери при езерото, което е предпочитано място за разходка и отдих на много хора, както и в с. Кривина.

Видеонаблюдение вече са поставени в Казичене и в с. Лозен. Тя смята, че трябва да се поставят камери във всички населени места, за да може все пак да има някаква сигурност за хората в селата. 

Видеонаблюдението би спомогнало и за намаляване на нерегламентираните сметища в района.

"За съжаление, има доста места, на които има нерегламентирани сметища. Стараем се съвместно със Столичния инспекторат да реагираме максимално бързо на всички сигнали. Почистваме такива места, започваме обсъждания за площадки за разделно събиране на отпадъци. В четвъртък предстои в с. Герман да говорим по тази тема. Така че видеонаблюдението ще помогне и в тази посока", изтъкна кметът на Панчарево.

Тя добави, че в района все още има недостиг на места в детските градини и предпочитаните училища.

"Нова детската градина ще бъде изградена в с. Кокаляне", каза Евгения Алексиева и добави, че вече е обявена обществена поръчка за нея.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Кристин Димитрова: седмокласниците писаха по разказа ѝ, а медиите я представиха като майката на Папи Ханс (подкаст)