250 сигнала за наводнения в София след пороя снощи

Онкологията, психиатрията и фонотеката на БНР сред пострадалите от дъжда

OFFNews 19 юни 2018 в 08:29 5884 0

На повече от 250 сигнала за наводнени улици, мазета, приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини и други в столицата са реагирали служителите на пожарната след пороя в София снощи, съобщи МВР. 

Сред засегнатите обекти са хотел "Шипка", метростанция "Витоша", "Сердика", Мол Парадайс, църквата в подлеза на хотел "Балкан", подлезите до Централна гара и Министерство на младежта и спорта, 184 ЦДГ в кв. "Лозенец", района на "Лъвов мост", банка "ДСК" на ул. "Княз Александър І", Театър "199", болница "София мед", онкологична болница в кв. "Дървеница", болница "Свети Наум" до 4-ти километър, ЦСМП - София (Сточна гара), Министерство на туризма, подлеза пред Министерство на външните работи, Информационен център на МО, гаража на СДВР, фонотеката на БНР на бул. "Драган Цанков", театър "Българска армия", заведение в подлеза на булевардите „България" и "Гоце Делчев", мазетата на ИА по лекарствата, заведения и ресторанти на приземните етажи.

От 18.30 часа на 18 юни до 6 часа тази сутрин пожарникарите са отработили около 57 сигнала. Няма информация за пострадали и бедстващи граждани.
По информация на НИМХ-БАН количеството на падналите валежи в района на центъра на град София е около 50 л/кв.м.

Снощи в РД ПБЗН – Кюстендил са получени сигнали за разрушени, откъснати и трудно проходими пътища и улици в няколко населени места на община Кюстендил:
с. Николичевци – разрушен пътя към траурен парк, непроходимо за МПС;
с. Вратца – разрушени няколко улици, не може да се преминава;
с. Преколница и с.Церовица – между двете села пътят е откъснат, не може да се преминава;
с. Бобешино и с. Црешново – откъснат пътя между двете села – трудно проходим и за високо проходима техника.

Към момента сигналите са отработени и всички пътища са проходими.

Получени са 6 сигнала за наводнени приземни етажи и мазета. В гр. Благоевград са отработени 5 сигнала, а в гр. Симитли 1 сигнал.
Към 6 часа звената за ПБЗН участват в локализирането и ликвидирането на 16 произшествия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови