Стотици наводнени улици и сгради в София, водата стигна до релсите на метрото

OFFNews 18 юни 2018 в 20:47 10464 4

Снимка facebook.com/desislava.bineva.9

Тази вечер в Националния оперативен щаб са постъпили над 172 сигнала в София за наводнени улици, мазета и приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини и други сгради, съобщават от пресцентъра на МВР.

На метростанция „Г.М. Димитров“ водата стигна до релсите, по които се движат влаковете.

Както по-рано тази вечер репортер на OFFNews.bg съобщи, входът на метростанция "НДК" също е под вода.

По информация от МВР най-силно засегнати са: хотел Шипка, метростанция "Витоша", църквата в подлеза на хотел "Балкан", подлези - Централна гара, Спортното министерство, гаража на СДВР, 184 ЦДГ в Лозенец, Лъвов мост, Банка ДСК на Княз Александър І, Театър 199, заведения и ресторанти на приземните етажи, над 10 подлеза, болница "София мед", ЦСМП - София (Сточна гара), Министерство на туризма, Информационен център на Министерството на отбраната.

По сигналите работят всички екипи на Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", твърдят от  пресцентъра на МВР.

Вече е възстановено движението на автобусите по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и по бул. „П. Славейков“. Възстановено е движението на трамваите по бул. "Дондуков", бул. „К. Величков“, "К. Стоилов" и надлез "Надежда", както и движението на тролей №9 по обичайния му маршрут. Още се работи за отстраняване на авариите по трасетата на трамваите по ул. "Каменоделска", пл. "Възраждане", по ул. "Козлодуй", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Заради дъжда в област Кюстендил е нарушен достъпът до 5 села: Николичевци, Враца, Преколица, Церовица и Бобешино. Отнесени са пътните настилки до тях. Към засегнатия район в момента пътуват екипи на РДПБЗН - Кюстендил за оценка на обстановката и предприемане на мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

19.06 2018 в 02:49

Даскалицата фъндъкова, внезапно станала четвъртото лице в държавата, взе да строи метро. Е, построи го, няма що.
Освен това, дълго време с томен глас, в някви социални реклами по радиото, казваше "децата са мъдри". Госпожа - "мъдри", или "деца"? Понеже сега по всички софийски градинки се търкалят пияни деца, и аз не съм виждал там линейка по друг повод, сигурно от две години. Някога от там прибираха старци и несретници, сега ...
Идете си вече, а? Отракахте се като чиновници - факт. Но оглупяхте безмерно. Вече сте Опасни за моят живот. За НАШИЯТ.

23293

3

Стефан

19.06 2018 в 02:35

Е, в Ловеч все пак няма нищо под земята.
Въпросът е, защо в София също няма. След 30 години кметът Борисов, и кметицата Фъндъкова. Милиардите за метрото, ВиК-то, годините затворени улици. Които гражданите благосклонно преглъщаха.
Аз разбирам, че мръсните комунисти, мръсните натовци, мръсните гълъби, и присъдружните им катерички. И мръсните метеоролози, разбира се, които са виновни на гуменката цвинокио.
След всичките милиарди, и всичките години, които ви дадохме - КЪДЕ Е ГРАДЪТ?
Или просто знаете, че няма да ви обесят на Бронзовата Къща?
Самодейци недотрепани!

23293

1

Стефан

18.06 2018 в 21:56

Иначе казано - на пунт и пластика го докарваме. И на самохвалство.
А инфраструктура, по факта - нямаме.