21 хил. лв. глоба за Двореца на културата и спорта във Варна

OFFNews 08 септември 2014 в 17:38 2472 0

Двореца на културата и спорта във Варна.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби с близо 21 хил. лв. без ДДС на варненското общинско дружество "Дворец на културата и спорта" ЕАД.

Санкцията е заради незаконосъобразни действия на бившия прокурист на компанията Симеон Варчев при избор на изпълнител за обществена поръчка по изготвянето на проект за ремонт на сградата.

Глобата е в размер на 10 на сто от стойността на сключения договор за около 209 хил. лв. и е наложена в отговор на жалба, подадена от дружеството "Тилев Архитекти".

Според КЗК действията на Варчев са нарушение на закона, засегнало възможността на жалбоподателя да участва в процедурата по избор на изпълнител на проектирането и ремонта.

"В случая е изпълнена хипотезата на посочения текст на ЗОП, тъй като от една страна е било допуснато предварително изпълнение и е сключен договор за възлагане на обществената поръчка, а от друга - при постановяване на решението е установено нарушение на закона, засегнало възможността на лицето, подало жалбата - "Тилев Архитекти" ООД, да бъде определено за изпълнител в процедурата", пише в решението на комисията. 

Ремонтът на един от най-големите спортни обекти у нас стана повод за сблъсък между ръководството му и община Варна, напомни "Дневник".

Кметът на Варна Иван Портних настояваше, че това е работа на общинската администрация, защото тя е бенефициент по постановлението, с което по програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите" отпусна парите за ремонта.

Симеон Варчев, вече бивш прокурист на общинското дружество "Дворец на Културата и спорта", което стопанисва обекта, претендираше, че то е самостоятелно юридическо лице и по тази причина има правото само да се разпорежда със сумата и на 27 юни обяви обществената поръчка за ремонта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!