Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

1300 украинци са напуснали за ден България в посока Румъния

OFFNews 01 юни 2022 в 09:49 14245 4

Румънците напускат България

Снимка Стоп кадър от PRO tv

"Изгонени от българския бряг" - такава е гледната точка в репортажа за напускащите България украинци.

1300 украински граждани са влезли в Румъния от територията на България само за един ден на 31 май, съобщи румънската PRO tv в материал, озаглавен „Българите изгониха украинските бежанци от морските хотели“. Данните, цитирани от телевизионния канал са получени от Граничната полиция на Румъния.

За последните 24 часа митницата при Дуранкулак и Вама Веке е била атакувана от колони с украински бежанци, а във вторник в Констанца са пристигнали 50 автобуса с украинци от България. Румънските медии описват като скандален случая с изявлението на българския вицепремиер Калина Константинова, като цитират думите й, че всички, които са настанени досега в хотели и нямат къде да отидат, ще бъдат настанени в буферни центрове в Сарафово и Елхово, а на лента под изявлението на вицепремиера и кадрите с напускащи автобуси е изписано: Изгонени от българското крайбрежие.

Въпреки големия поток към Румъния от префектурата в Констанца съобщават, че до този момент няма постъпили молби за настаняване на украинци, евакуирани от българските хотели.

Граничните власти в Румъния забелязват успоредно с големия брой пристигащи от България и засилен изходящ трафик в Исакча, където за денонощие са минали 1200 украински граждани, които се прибират в родината си. Част от напускащите България пътуват с наети автобуси с украински номера и вероятно крайната им дестинация е Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11178

4

Крушата

01.06 2022 в 14:54

хr4
01.06 2022 в 10:22

Как и пред кого сме се изложили!?
Пълно е със статии, в които пише, че украинците се изнасят от Полша, която може да се каже, че е един от най-яростните им поддръжници. Както и с такива, които въпреки цензурата описват откровено наглото им поведение в чужди страни, в които те смятат, че всички са им длъжни и че всичко е безплатно за тях.
Да. Изложихме се, че ги настанихме като туристи в хотели по Черноморието, но освен отново да угодим на "целия свят", разбира се трябваше и паричките да влязат в нечие джобове. Разбира се беше абсолютно абсурдно бежанците да се настаняват в частни домове. Как тогава ще се проследяват паричните потоци? Т.е. Как ще проследят, че те влизат в правилния джоб!

-5531

3

Ран Босилек

01.06 2022 в 11:55

Свърши безплатното моренце и си тръгват, не е честно да се напада Калинка заради това. Не случайно Европа прави единен регистър заради украинците.

14469

2

случайно прочетох

01.06 2022 в 11:23

Хора, които не могат да контролират нервите си, нямат място в управлението на държавата! Когато към това се добави и безчовечие е редно да последва незабавна оставка!
Не смятам, че всички бежанци от Украйна са наистина в безизходица.Със сигурност има и тарикати, но заради единици да се обобщава и да се заплашват майки с деца е цинизъм.

1220

1

хr4

01.06 2022 в 10:22

С две думи-пак заради калинки станахме за смях пред целия свят.

 
X

Подкастът на OFFNews