13 влака се движат със закъснение заради авария между гарите „Илиянци” и „Курило”

OFFNews 31 декември 2013 в 12:11 2815 0

Влак

13 влака се движат със закъснение заради авария между гарите „Илиянци” и „Курило”, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Движението между двете гари беше прекъснато в 5.20 часа тази сутрин. Причината е техническа повреда, свързана с пропадането на контактната мрежа. Движението е възстановено около 8 часа, но влаковете, преминаващи през двете гари, се движат със закъснение.

Нощните влакове се движат със закъснение от около 3 часа, останалите – от около 30 минути.

Влаковете, преминаващи през този участък са с направление Мездра, Видин, Враца, Горна Оряховица, Русе, Варна.

Движението в някои райони на страната е затруднено заради мъгли и мокри участъци, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Намалена видимост поради мъгла до 50 м има в районите на Бургас, Плевен, Разград, Русе, Трън и Витиня, до 100 м - в районите на Видин, Свищов, Кърджали и Карлово, а до 150 м - в районите на Бяла Слатина и на автомагистрала "Хемус" между 24-ти и 30-и километър.

Въведена е временна организация за движението на тежкотоварни превозни средства с тегло над 10 тона - на 1 януари от 12.00 часа до 20.00 часа и на 5 януари от 12.00 часа до 20.00 часа.

Ограничението важи по следните направления: Мездра-ГКПП "Кулата"; Русе-Велико Търново, Пловдив-Свиленград; Варна-Бургас. Забраната не се отнася за превози на опасни товари, бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и
живи животни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови