12 млн. лв. не достигат за подготовка на пътищата за зимата

ОFFNews 03 септември 2014 в 19:01 2115 0

12 милиона лева са необходими на Агенция "Пътна инфраструктура", за да подготви пътищата в страната за предстоящия зимен сезон, съобщи председателят на управителния съвет на агенцията Лазар Лазаров пред "Дарик".

Пари за подготовка обаче няма. Причина за това е свиването на бюджетите на министерствата, заради което много от договорите за текущи ремонти на пътища също са без обезпечение.

"Ще бъде много сериозно предизвикателство да бъдат осигурени средства за подготовка на републиканската пътна мрежа за зимния период - за изкърпване, за подновяване на маркировки, за подновяване на еластични огради там, където има нужда и където са ударени, и окосяването и окастрянето на храсти там, където има възможност да се получават снегонавявания", каза Лазаров.

Само опресняването на маркировката по пътищата ще струва 3 милиона лева. "Говорим за най-евтината боя, която за съжаление издържа максимум сезон - сезон и половина, тоест половин година. Председателят добави, че ако искаме по-скъпа и качествена боя, ще трябва да намерим не 3, а 10 милиона лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!