Quantcast

Рокери искат пътища без ТИР-ове през уикенда

OFFNews Последна промяна на 27 август 2014 в 17:53 1668 4

Рокери.
Рокери.

Русенски рокери започнаха подписка против движението на тежкотоварни автомобили през почивните дни, съобщиха от БГНЕС.

До момента към нея са се присъединили и техни събратя от други градове.

Това е третият протест на мотористите. На него те ще затворят от 19:00 часа до 20:30 часа пътя Русе-Бяла в двете направления за тежкотоварни камиони. Протестът съвпада с 40 дни от смъртта на русенския рокер Ивайло Андреев, който загина при изпреварване между два тира.

Исканията са за забрана за движението на товарни превозни средства над 12 тона през уикенда и подобряване на пътната инфраструктура на страната – по-добри пътища, изграждане на нужните паркинги и места, където ще спират камионите.

"Става дума за маркировки, прекъсната линия в завой, знаци, които един път забраняват, един път разрешават, и ние като шофьори също се бъркаме. Понякога се чудим да спреш ли, да не спреш ли, да се паркираш ли, да отбиеш ли, газ ли да дадеш", посочва недостатъците по пътя Данаил Донев от мотоклуб "Тъндърс".

Засега нито една институция не е обърнала внимание на протестите на рокерите, но те се надяват все пак да ги чуят.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.08 2014 в 09:29

Омръзна ми от миризливи рокери и бръмчащите им устройства НЕ НА МОТОРИТЕ ! Това искане е толкова абсурдно, че чак е трудно да повярва човек, че е истина ! Дайте да спрем движението събота и неделя в цялата страна, че да може рокерите да бръмчат

28.08 2014 в 09:24

Абе тия нормални ли са бе ! Вчера ги гледах по новините и побеснях направо, да спрат всички доставки за да могат на воля да си бръмчът със скапаните мотори... докъде я докарахме, АЗ пък ще изляза на протест да се забранят всички двуколесни ППС в часовете 14-16 и 22ч до 8 сутрин. Невероятен терор упражняват върхо хората, махат си аспусите, карат с много над 50км в града и после ревът, че никой не и забелязва ! Ай сиктир от КЕЛЕШИ

27.08 2014 в 23:33

А аз пък искам пътища без рокери през нощта!
Писна ми всяка нощ да дават газ по булеварда и околните квартали да не могат да спят ....

27.08 2014 в 23:27

хайде да спрат всички транспортни фирми да работят , че рокерите да могат да се возят.стига глупости

 
X