10 жалби оспорват общото събрание на МУ-София, съдът отхвърли 2 от тях

Александра Маркарян 19 октомври 2016 в 19:09 4764 0

Около 10 жалби са подадени в съда срещу проведеното общо събрание на Медицинския университет в София, съобщи за OFFNews съветничката на проф. Вихра Миланова доц. Жасмина Мирчева - бивш директор на Изпълнителната агенция по лекарствата и началник кабинет при двама министри.

Проведеното на 11 октомври общо събрание отзова избраната през април за ректор на МУ-София проф. Миланова и определи за неин наследник бившия директор на "Майчин дом" професор Виктор Златков.

Събранието, проведено в нарушение на изисквания в правилника на учебното заведение, взе и решението за предварително изпълнение на одобрената от делегатите точка 3 - за избор на проф. Златков за ректор. Именно това бе оспорено с две от жалбите, по които Административния съд в София град е взел решение на 17 октомври.

Съдът отхвърля и двете с две определения - съответно №5705 и № 5697. И двете дела са решени от съдия Красимира Милачкова.

Определенията ще бъдат обжалвани пред Върховния административен съд, потвърди доц. Мирчева. Чакат се решения по останалите дела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови