Новият албум на "Depeche mode" излиза днес

Бистра Величкова 26 март 2013 в 12:40 1664 0

Depeche mode с нов албум
Depeche mode с нов албум

Днес е световната премиера на дългоочаквания 13-ти студиен албум на Depeche Mode - "Delta Machine". Песните от албума  ще можем да чуем в София по време на концерта им, на 12 май.

Новият албум е записан през последната една година в Санта Барбара, Калифорния и Ню Йорк с продуцент Бен Хилер. Албумът излиза в стандартна версия на единичен компактдиск и в делукс издание на двоен компактдиск, включващо четири допълнителни нови песни и специална книжка от 28 страници с твърди корици, както и фотографии, направени от Антон Корбийн, с когото групата работи от дълги години.

"Създаването на този албум беше невероятно предизвикателство, защото исках песните да звучат много модерно. Искам хората да се чувстват добре, докато слушат албума и да намерят вътрешен покой. Все едно имаше магия около всичко това", казва Мартин Гор за албума.

"Depeche Mode" стартират европейската си обиколка на 7 май от Хайаркон Парк в Тел Авив. Пет дни по-късно – на 12 май – ще гостуват в София, за концерта си на стадион Локомотив.

Европейското им турне включва 34 концерта в 25 държави, както и участия на фестивалите "Rock Werchter" в Белгия, "BBK" фестивала в Испания и "Optimus Alive Festival" в Португалия.

Концертите на групата ще бъдат на емблематични стадиони като Олимпийският стадион в Рим, Стад дьо Франс в Париж и стадион Локомотив в Москва. Финалното шоу в Европа ще бъде на 29 юли в Минск, Беларус.

Съвсем скоро "Depeche Mode" ще обяват подробности и за американската обиколка от предстоящото им турне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови