Потрошиха 42 коли заради филма със Селена

Вероника Шербанова 18 май 2012 в 12:41 7981 1

Селена Гомез и Итън Хоук се забавляват на снимачната площадка. Снимка:
Селена Гомез и Итън Хоук се забавляват на снимачната площадка. Снимка: "Булфото"

42 автомобила са били потрошени по време на снимките на филма "Getaway" с участието на Селена Гомез и Итън Хоук.

Лентата се снима в България. Тази нощ двамата снимаха екшън сцени по столичните булеварди „Христо и Евлоги Георгиеви“ и „Янко Сакъзов“, които бяха затворени за движение.

Това не се оказа проблем за фотографите и почитателите на звездите, които успяха да ги издебнат и да проследят снимачния процес.

Филмът разказва за автомобилния състезател Брент Магна (в ролята Итън Хоук), чиято съпруга е отвлечена. 19-годишната Селена пък играе хакерката „Kid”, която помага на мъжа.

Много от сцените включват преследвания с полицейски коли. Затова снимачният процес е изключително любопитен за софиянци. Автомобилът, с който се придвижват Хоук и Гомез, е „Шелби Кобра“.

За сцените, в които диалогът на звездите протича вътре в колата, е изработен специален хибрид, разказва в. „24 часа“. Той се състои от камион, чиято задна част е отрязана. На нейно място е поставена колата с отстранена част от предницата. Към предното стъкло са прикрепени камери и микрофони. За монтирането на съоръжението са били необходими две седмици.

Подготовката на сцените също отнема немалко време. Прожекторите например, които осигуряват необходимото осветление за снимачния процес, се подреждат с часове. В това време дубльори заемат местата на звездите, за да се осигури идеалната светлина.

Работата на актьорите също се оказа нелека. Само преди дни старлетката сподели пред феновете си, че снимането на екшъни е трудно и изисква немалки усилия. Въпреки това на снимките ясно се вижда, че звездите много се забавляват и работния процес преминава повече от леко и приятно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови