В Ахтопол задържаха българин, превозвал 54 имигранти (снимки)

OFFNews 08 септември 2015 в 14:59 3208 0

В Ахтопол задържаха българин, превозвал 54 имигранти (снимки)

В Ахтопол е задържан българин българин, превозвал 54 имигранти. 

Под ръководството на Районна прокуратура-Царево се провежда бързо производство за незаконно превеждане на лица през границата на страната ни. 

На на 7 септември 2015 г. около 21.30 ч. в Ахтопол полицейски служители от ГПУ - Царево са спрели за проверка микробус м.“Ивеко“. В микробуса, на площ от 4,25 кв. м., са били открити 54 бежанци от Сирия, Ирак и Афганистан. Превозваните лица са 32 мъже, 16 деца и 6 жени. Някои от децата са малолетни деца на възраст между 2 и 12 години. За живота на транспортираните е имало пряка опасност за живота. 

Задържан е водачът на микробуса – Калчо Иванов от Бургас, на когото ще се повдигне обвинение и ще бъде задържан до 72 часа. Калчо Иванов е осъждан за кражби и противозаконно отнемане на МПС.

В същото време в в ямболското село Крайново е задържан ирански гражданин, който е превозвал през границата 17 чужди граждани, 9 от които деца. Превозваните лица са 5 мъже, 9 деца на възраст между 2 и 10 години, и 3 жени. 

Това е станало днес около 10.00 ч. БМВ с хасковска регистрация минало незаконно границата ни с Турция. Задържан е водачът на автомобила – Хамед Мохамед, ирански гражданин, на когото ще се повдигне обвинение и ще бъде задържан до 72 часа. Автомобилът е иззет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови