Борисов: Имало е заговор да ме убият в ареста (видео)

Юлиан Христов 20 юни 2013 в 09:42 19522 66

Борисов напуска президенството Снимка: Сергей Антонов
Борисов напуска президенството Снимка: Сергей Антонов

Имало е заговор, който беше осуетен от протестите - да ме арестуват и да ме убият в ареста.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като напусна заседанието на КСНС.

Борисов припомни, че името на бившия лидер на ДПС Ахмед Доган е присъствало в справка от чужда служба, в която се твърди, че той подготвял атентат срещу Борисов. 

Експремиерът се позова на своя информация, с която е било решено Делян Пеевски да оглави ДАНС, където с промени в закона беше вкарана и службата за борба с организираната престъпност ГДБОП. От това щяло да последва арест, където Борисов да бъде елиминиран. "След като тези три партии признаха изборите, и в тази криза отново ГЕРБ е първа политическа сила, те казаха, че с ръководството на ГЕРБ трябва да се разправят по нестандартен начин и само г-н Пеевски се бил съгласил да извърши всичко това. Те са подготвили сценарий - да ме задържат и в ареста да ме убият. Затова Станишев казва - нестандартно, само този човек, с риск за живота си, пое този ангажимент. Кой ангажимент? Десет дни Орешарски, Местан и Станишев не казват - кой го е предложил. Всички знаем, че такова решение се взима само от Ахмед Доган. Чие име беше цитирано в официално писмо, на централа, за поръчка срещу мен. Това е нестандартно. Моят дядо, когато са го убили, са написали в епикризата, че е починал от червен вятър; цинизмът е, че този червен вятър го е отнесъл. Това са готвили да направят. Затова са тичали при главния прокурор още в петък", каза Борисов.

"10 дни Орешарски, Местан и Станишев не казват кой го е предложил (Делян Пеевски, бел. ред.), защото всички знаем, че решенията се взимат от Доган", каза Борисов като обясни, че това било "нестандартното на езика на комунистите". Той отново припомни, че дядо му е бил убит от комунисти, които в епикризата му написали, че е починал от "червен вятър".

"10 дни мъцкат и не можеш да разбереш дали не могат да говорят или така си мъцкат. Видяха, че с избори не могат да ме победят - няма ме мен, няма проблем", каза още Борисов. 

Според Борисов най-голямото престъпление, което е направено, е това, че националната сигурност е оставена в ръцете на етническа партия. 

Лидерът на ГЕРБ обясни, че е напуснал заседанието на КСНС, защото не е издържал да гледа "как се гърчат и как Волен Сидеров разваля националния съвет". Борисов обясни, че от "Атака" са дошли тук, за да провокират. 

Експремиерът обясни, че е "издърпал" лицата на ГЕРБ от протестите, въпреки, че няколко поредни дни пред Министерски съвет бяха забелязани бившият регионален министър Лиляна Павлова и бившият икономически министър Делян Добрев. Борисов не знае дали правителството ще падне вследствие на протестите. "Аз в тази ситуация ще пазя ГЕРБ от връщане на власт на всяка цена. Това не е нормална ситуация. Те провокират всеки ден да има скандали, да стане бой", коментира още Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews