Глоба за магазин Jumbo в Пловдив заради навалица от клиенти

OFFNews 06 декември 2020 в 17:00 14997 0

Магазин от веригата „Джъмбо“ (Jumbo) в Пловдив ще бъде санкционирана за грубо нарушаване на противоепидемичните мерки, съобщи областният управител Дани Каназирева пред радио "Фокус".

В Областния кризисен щаб са постъпили редица сигнали за неспазване на мерките и допускане на голям брой посетители в магазина. Много хора се възмутиха и в социалните медии и поместиха снимки. 

„Недопустимо е това, което се случи вчера в един от магазините от веригата на „Джъмбо“ в Пловдив. Има ясно и конкретно решение на Областния кризисен щаб за броя на посетителите във всеки хранителен и нехранителен магазин в Пловдив и областта. Видно е от всички сигнали и снимките в социалната мрежа, че броят на посетителите не е бил контролиран и грубо е нарушено решението на Областния щаб“, коментира областният управител.

Тя допълва, че допустимият брой посетители е 150. От кадрите е видно, че те са повече, а освен това не се спазват противоепидемични мерки.

Каназирева ще поиска РЗИ да състави акт и да наложи санкция, а при следващо нарушение да бъде затворен магазинът. "Съгласна съм с изразеното мнение от повечето граждани, че не може мерките да се спазват от едни - да бъдат затворени заведенията и много други бизнеси и сфери, а в същото време да има подобни случаи в магазините. Това води до риск мерките да не доведат до желания резултат“, допълва Дани Каназирева.

Тя е провела разговор с управителя на магазин „Джъмбо“ и има уверението, че ще бъдат взети мерки и посетителите вътре в магазина ще бъдат редуцирани според решението на щаба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!