Зам.-министър патриот се хвали с нацистки поздрав във Фейсбук

OFFNews 17 май 2017 в 12:08 10281 6

Зам.-министър патриот се хвали с нацистки поздрав във Фейсбук

Зам.-министър на регионалното развитие от квотата на Обединени патриоти забърка скандал, след като негова снимка се завъртя из социалните мрежи. Павел Тенев се "щракнал" как отправя нацистки поздрав с изпъната ръка пред восъчната фигура на офицер от хитлеристка Германия, става ясно от публикация на в. "Сега".

Случаят е отпреди 8 години от музея "Гревен" в Париж. Кадърът е качен на личния му профил във Фейсбук, но няколко часа след назначението му на поста профилът бил изтрит.

В същото време управляващата коалиция не дава признаци, че смята да се отказва от тях. 

"Прясно назначеният зам.-министър се оказа обикновен нацист. Тази снимка ясно демонстрира това. Единственото решение е моментално уволнение", възмути се депутатът от БСП Александър Симов. В социалните мрежи заваляха негативни мнения, а на профилите на Бойко Борисов и на правителството полетяха въпроси ще бъде ли махнат Тенев. Премиерът обаче не показа реакция.

Съпредседателят на ОП Валери Симеонов, чиято кандидатура е Тенев, не демонстрира притеснение:

"Несериозни работи. Нямам "Фейсбук", не съм видял снимка, не мога да коментирам. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости. Не вярвам да паднете до нивото на Симов", коментира той пред "Сега".

Малко по-късно сам телефонирал в редакцията на вестника и допълнил, че през 70-те години на миналия век като студент го били завели в лагера "Бухенвалд". "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село", заяви Валери Симеонов.

Финансовият министър Владислав Горанов обясни пред журналисти след заседанието на правителството, че не е запознат със случая, но смята, че публични личности би трябвало да внимават в изявите си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

5

Краси

17.05 2017 в 15:04

И аз съм ходил в Бухенвалд и още няколко лагера в Германия и не помня на някого от присъстващите да му е било смешно или весело, камо ли да е правил "майтапчийски снимки".
Тоест, ако на Валери Симеонов това му се струва смешно, той или е отявлен фашист, или ненормален. И в двата случая мястото му не е в правителство на държава от ЕС.
На вниманието на премиера - г-н Борисов, за такава снимка Ангела Меркел, която знам че уважавате, би изхвърлила този човек от правителството си като кирлив пес. Същото важи и за вицепремиера, който има наглостта да го защитава. Чакаме реакция!

17439

4

мнение от IP

17.05 2017 в 14:08

ДА, може! Аз казвам: "Подавай оставка и се прибирай на село!"

10571

3

Hissarion

17.05 2017 в 13:51

Как ли се е забавлявал майтапчията Далавери Симеонов в Бухенвалд?! Сигурно толкова голям смях е паднал, че още не може да изтрие мазната усмивчица, застинала за постоянно на лицето му.

12125

2

wedny

17.05 2017 в 13:47

Аз лично тази снимка бих я кръстил "Здрасти, мой човек!" По какво да съдя, че вдигналия ръка с изражението на лицето си показва възхищение, любов, преклонение, носталгия, възбуда или нещо друго, което да ми даде основание категорично да отсека "Тоя е нацист"? Я дайте да видим ще има ли "Хемус" между Белокопитово и Ябланица, пък тогава да му даваме оценка.