Соларна пейка предлага почивка и зареждане на таблет в Бургас

OFFNews 17 септември 2015 в 12:51 10329 3

Уникална за България соларна пейка „заработи“ в Бургас. Тя се намира в Морската градина, до сградата на Бизнесинкубатора в града.

Освен удобно място за почивка, пейката предлага и друга услуга – на нея можете да заредите смартофона или таблета си.

Панелите върху покрива й генерират енергия за зареждане на четири мобилни устройства едновременно. Нужно е да имате само USB-кабел.

Идеята за иновативния офис на открито е на Бизнесинкубатора, община Бургас и арх. Емил Бурулянов. Реализирана е за рекордно кратко време – около месец, и заработи днес, в чест на Европейската седмица на мобилността.

Бургас е първият град в страната, който може да се похвали с подобна инсталация, именувана от създателите си „Бизнес яйце“. Монолитната конструкция е излята от бургаска фирма, от специален бял цимент, с примеси от мозайка и мраморен грис, за да може да се шлайфа и да стане заоблена.

През нощта пейката е атрактивно осветена от соларни лампи. Дървената конструкция и допълнителни възглавнички се грижат за удобството на посетителите. По думите на арх. Бурулянов, инсталацията е „вандалоустойчива“ – тежи два тона и половина и трудно може да бъде открадната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!