Соларна пейка предлага почивка и зареждане на таблет в Бургас

OFFNews Последна промяна на 17 септември 2015 в 12:51 8246 3

Уникална за България соларна пейка „заработи“ в Бургас. Тя се намира в Морската градина, до сградата на Бизнесинкубатора в града.

Освен удобно място за почивка, пейката предлага и друга услуга – на нея можете да заредите смартофона или таблета си.

Панелите върху покрива й генерират енергия за зареждане на четири мобилни устройства едновременно. Нужно е да имате само USB-кабел.

Идеята за иновативния офис на открито е на Бизнесинкубатора, община Бургас и арх. Емил Бурулянов. Реализирана е за рекордно кратко време – около месец, и заработи днес, в чест на Европейската седмица на мобилността.

Бургас е първият град в страната, който може да се похвали с подобна инсталация, именувана от създателите си „Бизнес яйце“. Монолитната конструкция е излята от бургаска фирма, от специален бял цимент, с примеси от мозайка и мраморен грис, за да може да се шлайфа и да стане заоблена.

През нощта пейката е атрактивно осветена от соларни лампи. Дървената конструкция и допълнителни възглавнички се грижат за удобството на посетителите. По думите на арх. Бурулянов, инсталацията е „вандалоустойчива“ – тежи два тона и половина и трудно може да бъде открадната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.09 2015 в 10:44

Въпросите са несъстоятелни, с изключение на този как наистина ще се опази да не я потрошат и нашарят със спрей говедата... И да сложиш една пейка в цялата морска градина не е нищо повече от създаване на зона за конфликт между желаещи да я ползват по предназначение или за селфи :)... или слагаш 10 или не слагаш нито една...Някой ще прави списъци ли или ред ще се пази ?

18.09 2015 в 13:10

въпросите си несъстоятелни. надявам се да не получиш отговор!

18.09 2015 в 10:01

Хубава работа, ама българска работа.
Това пейка ли е или легло?
Ако е легло - за колко човека? По радиото казаха, че има възможност за зареждане на 4 телефона! 4 едновременно или генерира енергия само за 4 телефона? Ако е за 4 едновременно - как ще легнат там 4 човека?
И точно под най-дебелата сянка ли решихте да го сложите?
И кой ще спре вандалите да не се качат на пейката и да скачат по панелите???

Ей, май много въпроси написах, а още колко имам...