Русия рухва окончателно, време е да си решим проблема с МВР

Половината, ако не и повече, от личния състав на МВР са поклонници на мутрите или обикновени фашисти, смята проф. Евгений Дайнов

Евгений Дайнов 25 юни 2023 в 18:19 31127 19

Дайнов
Професор Евгений Дайнов

Наблюдаваме окончателното рухване на Русия като онази свръх-държава, която от 300 години виси като буреносен облак на източните граници на Европа и току хвърля гръмове, мълнии или политически бури из различни европейски страни и най-често в България. Това е исторически прозорец, даващ възможността на европейците бързо да свършат отдавна отлагани неща.

У нас настъплението на частната армия на Пригожин към Москва и разпадането на путинската власт съвпадна с пик на дейността на путино-фашистките подразделения на т.нар. партия Възраждане, както и с пиковата наглост на българската полиция, заставаща на страната на путино-фашистите всеки път, когато те упражняват насилие срещу жени и деца, като например във Фестивалния комплекс във Варна.

Сега е времето веднъж завинаги да бъде решен проблемът с МВР. А той е огромен и дълбоко вкоренен, тъй като е не само политически, но и културен. Изисква тежка и дълбока хирургия.

Органите на МВР винаги, от десетилетия, заемат страната на насилниците против жертвите. Ясно е, откъде тръгва това: от ролята на Народната милиция след 1944 година на онази гола сила, която пази комунистическия режим от собствените му граждани. Свикнали, че са орган на силата, а не – на мирния ред, че са врагове, а не – приятели на гражданите, че пазят властта, а не – обществения ред, след 1990 милиционерите с лекота се подредиха до новите насилници, т.е. мутрите. Идентификацията бе, този път, не политическа, а културна: сила при сила отива. Гражданските слабаци никого не интересуваха. Мутрите бяха магнитът. В следващите десетилетия, пенсиониращите се на по 45-годишна възраст висши полицаи директно отиваха на работа при мутрите.

Не може да не сте били свидетели как, при конфликт между мутра и човек, МВР винаги заема страната на мутрата. Преди години гледах сценка пред Трето РПУ в София. Окървавен човек се оплаква на дежурния милиционер, че е бит от мутра. Мутрата е на пет метра, в джипа си, развява среден пръст през отворения прозорец. Милиционерът казва на човека, с подигравателен тон:

„Какво искаш, бе? Иди и се разбери като мъж!“.

След което самият милиционер отиде при мутрата, ръкува се с него през прозореца (всички полицаи винаги познават лично всички мутри и са в приятелски отношения с тях) и завърза дружески разговор.

Половината, ако не и повече, от личния състав на МВР са поклонници на мутрите или обикновени фашисти. Половината, поне. Това е положение, съвършено недопустимо в една европейска страна. Сега – докато центърът на европейския фашизъм, Русия, потъва – е моментът МВР да бъде преосновано с нови, не-фашистки и не-мутренски кадри. Сега, защото масово уволнение утре няма да доведе до метеж от страна на уволнените. Те ще са парализирани, гледайки невярващо катастрофата на техния вожд и учител Путин В. В.

По това, дали управляващите ще е справят с фашизма на българските полицаи ще съдя, впрочем, за кабинета „Дянков“. В Европа, фашизмът е окончателната мяра за всички неща.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3700

28

опетков

26.06 2023 в 11:35

Това за мутрите е вярно, но какво общо има с фашизма? И това за Грузия е добра идея, но изпълнителя и идеолога на реформирането на полицията там, в момента е в затвора. Освен това съм сигурен, че в България не можеш събра и пет читави младежа, годни да служат в полицията.

1915

27

Читателка

26.06 2023 в 10:43

И тройкаджията, завършил икономика знае, че цената определя полезността на една стока или услуга. Цената на публичната стока "сигурност" са разходите на министерствата на отбраната и вътрешните работи. Като знаем, че за полицейска охрана заплащаме най-много в цяла Европа какво получаваме??? Полицаи, които бият, полицаи, които са неграмотни, оправдания, че бензинът не им стига, полицаи, които познават всички крадци на дребно и разпространители на наркотици, но не правят нищо... Но бият зад колоните, конвоират бежанци и отглеждат с охрана всеки, който е готов да им плати.. Опитът на Грузия - разпуска се МВР и се назначават изцяло нови хора. Паспортна служба и адресна регистрация отиват в общините при ЕСГРАО, където им е мястото и така се прави нещо..нещо към по-добро.-..

1000

26

Естер

26.06 2023 в 02:54

А как не забелязва проф. д-р Дайнов, че на едно място просто описва биографията на г-н Бойко Борисов. Е, и как да се проложи "хирургията" там. И защо не беше приложена преди много години спрямо г-н Борисов. Продължават кадри на МВР (от лошата закваска, така да се каже) да бъдат издигани за лидери и после да стават народни представители.

1042

25

danvan

26.06 2023 в 00:18

МВР, Прокуратура и Съд трябва да бъдат закрити и изградени отново с чисти хора.

22548

24

dolivo

25.06 2023 в 22:59

Браво Дайнов!

Докато МВР се дефинира като силова структура, ще привлича мутро-барока

Я ги предефинирай като асистенти, помагачи, регушировчици, информация за хората и ще се получи...

пожарникар Щатски, който сваля котенца от дърветата един ден, на другия виси в горящи сгради и вади деца

а нашите пожарникари, ехееее...

Абсолютно вярно е , което пише Дайнов.

Я има 30% читави, я не

2994

23

Гражданин

25.06 2023 в 22:56

Тоя Махно не е никакъв русофил. Той е руска подлога. Знаете какво се използват подлогите. Едва ли и една руска книга е прочел!

2994

22

Гражданин

25.06 2023 в 22:53

Най-голямата опасност е, че полицаите са прости. Всички и фатмаците и началниците им от типа Рашков. А простият и да не е мутра или русолизец, пак не може да върши работа.

710

21

Д-р Мазникуров

25.06 2023 в 22:45

M-аааа, нов русофил-урод-трол май са пуснали от подземната фабрика, я да го видим тук ... "Махно" бил, "Нестор Иванович", "Бащицата Махно" демек :) ! Ти да видиш! Увеличили са прозводството негодяйчетата, че явно паниката им е пълна :)! Още новичък и новоизлюпен, капе слуз от него и реве, и мучи страшно ... като в Lord of the Rings, онези дето ги вадеха от поточната линия, там от подземните пещери-синтезатори на Мордор :) ! Как да му се ненагледаш (нищо че не можем да го четем, не е загуба...) :) !

10298

20

AntiZ

25.06 2023 в 22:42

Алфа, ама то тия друго не могат! Съвременните оръжия са за съвременно хора за да се защитават от орки. Руснака е чувал, че някога в днешен волгоград са избити над 1 милион кацапи и дай сега пак по този начин (?!) Тези е редно да бъдат избити така, както се избиват хлебарки. Никога няма да има мир на земята докато дишат такива твари. Още като се родят, им дават по една рубашка и се почва...Измет!
 
X

Да помогнем на украинските деца!