Започват номинациите за наградите Валя Крушкина – журналистика за хората

OFFNews Последна промяна на 11 септември 2017 в 14:10 3214 1

Днес, 11 септември стартира конкурсът за шестите годишни награди „Валя Крушкина - журналистика за хората". До 23 октомври, журналисти от различни български медии могат да бъдат номинирани или да се самономинират в 6-те категории на конкурса: „Печатна медия", „Радио", „Телевизия", „Онлайн медия", „Млад журналист" и „Снимащ журналист". Задължително условие за участие в конкурса е номинираните материали да са авторски и да са публикувани в периода от 11 септември 2016 г. до 11 септември 2017 година.

Номинираните материали ще се оценяват от независимо жури по обективно и нестандартно представяне на конкретен казус, анализ на обществено значим проблем, ясно изразена лична позиция, отстоявана в името на гражданите. Номинирането става чрез изпращане на попълнен формуляр на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org до 23 октомври 2017 г. Формулярът и указанията за номиниране са достъпни от тук.

Конкурсът „Валя Крушкина - журналистика за хората" се организира от Фонд „Валя Крушкина" при Фондация „Работилница за граждански инициативи" за шеста поредна година. Неговата цел е да отличи журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите. През годините конкурсът стана разпознаваем в журналистическите среди, както и извън тях. В досегашните пет издания на конкурса са номинирани над 300 журналисти с близо 600 материала. Пет години след старта на инициативата, наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12024

1

Валя беше страхотен журналист и преди всичко човек. Хубаво е, че в нейна памет има такъв смисълен конкурс. Жалко, че това не компенсира липсата й ... :(