Законопроектът за по-дълги мандати на медийните шефове оттеглен ден след внасянето му

OFFNews 28 март 2019 в 14:31 2835 3

Тома Биков, народен представител от ГЕРБ

Предложенията за законови промени, с които да бъдат удължени от 3 на 5 години мандатите на генералните директори на националното радио и телевизия, бе оттеглен часове след внасянето му в деловодството на парламента.

Поправките бяха предложени от депутати от ГЕРБ и ДПС.

Пред програма "Хоризонт" днес вносителят Тома Биков (ГЕРБ) обяви аргументите за решението:

„Първо, имаше и някои технически неща, които трябва да оправим. Второ, не искаме да се създават интриги около конкурса, който е обявен (за генерален директор на БНР - б.р.). Един месец преди конкурса да променим закона, ще ни обвинят, че умишлено увеличаваме мандата и го правим едва ли не заради това, пък ние не го правим заради Александър Велев, а го правим по принцип. Ще направим така, че това да не влияе на конкурса. Конкурсът си е конкурс, а законът си е закон. Така или иначе, ние обсъждахме тази идея, дори БСП, докато бяха в комисията, и те подкрепяха това да се увеличат мандатите на БНТ и на БНР и да станат колкото на БТА (5 години - б.р.)“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

3

Новак

28.03 2019 в 15:29

Изтеглил си го, изтеглил - какво седиш да се обясняваш! Егати галфоните - нормален човек като си купува хляб в магазина мисли повече от тези тъпунгери, които правят законите. Този подлизурко няма проблем да каже едно и след пет минути да се обори сам и да се кълне в обратното.
Тази цялата тирада не можеше ли да се помисли преди да внася закона?
Сетил се бил тъпанара. Както се казва - това което идва от после не е акъл.

11719

2

Краси

28.03 2019 в 14:53

Тъпанари такива - не усещате ли, че все повече ставате за смях. Имам чувството, че всички мислите с г*за си, иначе можехте тези причини, които изтъквате за оттегляне на законопроекта, да ги съобразите и преди да го внесете.
Същото беше и с избирателния закон, където пак дадохте заден ход, след като нещата се разсмърдяха. Но там все пак прокарахте част от тоталитарните си механизми, които ще ви помогнат да фалшифицирате изборите.
Мисля, че е крайно време Ислямска държава или Путин да поемат отговорност за работата на българския парламент.

6145

1

kokoten

28.03 2019 в 14:40

...герберастите съвсем се панираха,не знаят какво да правят,само Физкултурника се лези като пу*тка в нови гащи,сякаш нищо не се е случило,каква арогантност...време е да му натрием носа....