Уволниха програмния директор на БНР (обновена)

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2015 в 17:06 2606 3

Снимка БНР

Бившият вече програмен директор на БНР Иво Тодоров

Програмният директор на БНР Иво Тодоров е бил принуден да подпише своето уволнение.

Това става ясно от публикация в профила му във "Фейсбук", а по-късно информацията за прекратяването на договора беше потвърдена пред OFFNews от пресцентъра на радиото.

"Току-що бях принуден да приема моето уволнение като програмен директор на БНР. УС на БНР внезапно реши днес, че програмният директор на БНР трябва да има висше образование "магистър" по публична администрация. И ми беше даден срок до 16.00 ч. да представя диплома, като се знае, че нямам такава. Това беше целенасочен ход, за да бъда игнориран.

Единствените ми "грехове" са, че не подписах контраподписката в подкрепа на УС и сезирах ЕК за разпределението на парите по "Евранет плюс"... На печелившите, честито!", написа Тодоров в социалната мрежа.

По думите му съвсем скоро ще има "пълно изявление по случая".

Във втори пост Тодоров благодари на колегите си от всички програми на БНР, които му звънели от два часа, за да изразят подкрепата си.

Междувременно от медиата съобщиха със съобщение до медиите, че Управителният съвет се обединил около констатацията, че е налице недостатъчна ефективност в работата на Програмна дирекция – не се наблюдава качествено планиране и координация на националните и регионални програми, налице е неефикасност при изпълнение на процедурите за управление на европейските проекти, електронното и информационно обслужване на медиата.

Слабото популяризиране на резултатите от социологическите изследвания, както и ефективното им използване за подобряване на програмното звучене на медиата. Това се посочват като основни причини за промени в ръководството на Програмна дирекция.

Уволнението на Тодоров идва по време на протести в медията, след като беше обявено, че ще се намалят парите за хонорари заради съкращения в бюджета на радиото. Служители на БНР поискаха оставката на генералния директор Радослав Янкулов, но той отказва да я подаде. От СЕМ също заявиха, че проблемите в радиото ще бъдат решени след промени в ръководството.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.07 2015 в 18:06

Че кой го слуша пък това радио? Какво да слушам по него? Волгин и пияната Маринкова ли?
Благодаря, ама съм мерси.

01.07 2015 в 17:49

Е,и трябва да страдам ли?Не може нац.радио и нац.телевизия да са проруски!уволнение на всички и нови конкурси!Който се чувства толкова кадърен-частният сектор!Хрантутници!

29.06 2015 в 17:15

Радко Пръдлето дали има такъв диплом като е шеф на Радиото?
Рако, осра се! Тотално.