"Tруд" съкрати журналиста, поискал оставка на всички главни редактори

Мая Младенова 28 ноември 2013 в 09:58 9730 12

Веселин Желев
Веселин Желев

 

Вестник "Труд" съкрати Веселин Желев - едно от най-острите пера на редакцията и дългогодишен кореспондент на медията в Брюксел.

За уволнението съобщи самият журналист във фейсбук:

Днес разбрах, че от 2 декември вече не работя за "Труд" поради съкращение на 1 бройка в отдел "Кореспонденти". По този повод искам да благодаря на всички колеги (бивши и настоящи) от най-влиятелния български вестник за осемте години, през които работихме заедно. Това беше привилегия и удоволствие за мене. Оставаме приятели и всеки, който има път към Брюксел, е добре дошъл тук. С читателите ще продължаваме да се виждаме в блога ми и на други места.

Главният редактор на вестника Иван Михалев коментира пред OFFNews, че става въпрос за вътрешно решение на мениджмънта с цел оптимизация на разходите. "Отговорът е много очевиден. Досега бяхме единственият вестник с кореспондент в Брюксел. Това струва скъпо. Няма други съкращения, редакцията си остава цяла. Усилията на екипа продължават да са насочени към създаване на качествена журналистика", каза Михалев.

Освен че пишеше за "Труд", Желев поддържа популярен блог, в който излизат някои от най-силните му текстове. В един от тях, публикуван два дни преди уволнението, той призова за оставка всички главни редактори. "Колеги, пепел му на езика на този от вас, който се оплаче, че читателят бил прост. Ако наистина е такъв, вие имате огромна заслуга за това. С критерия си за новина вие държите народа в невежество и изолация", написа журналистът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!