Стефан Диомов имаше два коледни концерта в един ден - гледаме ги по БТВ

OFFNews 12 декември 2023 в 09:10 4015 0

Концерт на Стефан Диомов в Бургас

Снимка Снимка: кметът на Бургас

Концерт на Стефан Диомов в Бургас

"Какво е Коледа в Бургас без Стефан Диомов! Маестрото с огромна енергия и дух отново сътвори не концерт, а енергиен микс от обич, позитивни емоции и топлина. Можем да се насладим на концерта в празничните дни по БТВ. Ненадминат и неподражаем Стефан Диомов!" написа кметът на Бургас Димитър Николов в мрежата.

"Казано е, че в Бургас сняг вали само когато Диомов си прави концертите, и то не на улицата, а в бургаската опера", каза в интервю за БТА композиторът Стефан Диомов, който спази дългогодишната си традиция и отново организира голям коледен концерт, който бе изпълнен два пъти за една вечер и достави празнично настроение на препълнената зала с бургазлии още на 11 декември.

"Това може би е 25-ият или 26-ият коледен концерт, който правя. Вече даже не ги броя. За мен Коледа, или по-точно Рождество Христово, е прекрасен празник - много истински, много чувствен и много вълнуващ. Затова за мен тези коледни концерти са нещо като изповед. Много ги обичам и много се трудя за тях", каза още композиторът.

Диомов допълни, че тази година подготвя коледния концерт от около 4-5 месеца. "Лятото всички се пекат на плажа, а аз сънувам снежинки. Много е романтично, дори е малко наивно, обаче Коледа е един наистина вълнуващ душевен празник", каза още той и допълни, че е включил в програмата нови песни, както и нови изпълнители. Композиторът коментира още, че изпраща отминаващата година с усмивка, защото е направил много концерти из страната, пътувал е доста и написал много нови песни. След това Диомов каза, че единственото му силно и откровено желание за следващата 2024 е да има мир на Земята "и да сме здрави, разбира се".

В началото на вечерта маестро Диомов прикани хората в публиката да забравят за проблемите си и за сивото ежедневие и да се насладят на музиката. Той обяви, че събитието се заснема и ще бъде излъчено на 24 декември по Би Ти Ви. След това припомни на присъстващите, които са подготвени и носят звънчетата си, да бъдат в готовност да се включат в спектакъла и те откликнаха.

Публиката посрещна с аплодисмени и припява на някои от любимите си песни от репертоара на "Тоника СВ", изпълнени от Милица, Ралица, Драго и Емил от "Тоника СВ", като "След градската музика", "Разказвай ми", "Добър ден, море", "Сутрин рано, вечер късно", "Обич", "Вечерен вятър". Ева Найденова, Хари Шерикян и Божана Иванова зарадваха публиката с част от песните на "Тоника" като "Ладо ле".

Освен познатите мелодии обаче в залата прозвучаха и някои от най-новите песни на маестрото, които също предизвикаха положителната реакция на зрителите. Сред тях бе "Аделина". "Много харесвам това име. Много е нежно. Име - музика", коментира от сцената Стефан Диомов и добави, че тя е вдъхновена от благозвучното и красиво българско женско "име - песен".

Водещата Мина Пенкова изпълни също няколко песни, като след "12 коледни картички" двамата с композитора прочетоха забавни откъси от някои от писмата, които маестрото получава през годините от свои почитатели.

Празничното настроение бе допълнено и от изпълненията на Виктория Главчева, авторът на аранжиментите Георги Милтиядов, детска вокална група "Изгревчета", оркестър с диригент Левон Манукян, както и хореографията на някои от най-малките танцьори на балет "Дюн" с ръководител Петя Стойкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки