Слави Трифонов призова рекламодателите да не вярват на рейтингите и да рекламират при него

OFFNews 22 ноември 2019 в 14:03 12775 0

Слави Трифонов

Шоуменът Слави Трифонов се обърна към рекламодателите с апел да рекламират в новата му телевизия в "Седем осми" и да не вярват на рейтингите, които мерят за нея двете големи пийпълметричните агенции, работещи с bTV и Нова тв.

Той посочи, че в деня на старта на телевизията - 4 ноември 2019 г., измереният рейтинг е 0, а според данни на Be Media Consultant (друга пийпълметрична агенция) тя е събрала пред екраните 1,3 милиона зрители.

Така шоуменът политик отново отваря темата за това доколко реалистични са измерените от големите агенции резултати. Той добавя, че данните на големите доставчици на цифрова телевизия (по традиция те не се обявяват официално - б.р.) също показват съвсем различна гледаемост за неговата телевизия.

"Аз не искам да бъда мамен, сигурен съм, че и вие не искате да бъдете мамени. Имам информация, че от следващата седмица поне една от двете "признати" пийпълметрични агенции ще започнат да мерят рейтинга на "7/8 ТВ". Отсега обаче мога да се обзаложа, че те ще дават около 1% рейтинг на "7/8 ТВ". Това вероятно ще ви предадат и вашите посредници, рекламните агенции: "Тия ги гледат около 1%. А това е измама. Това е фалшив омагьосан кръг, в който сме въвлечени както ние, така и вие. А вероятно и вашите посредници", пише Трифонов.

Големите рекламни бюджети на телевизионния пазар от години се разпределят на база "официалната пийпълметрия". Въпреки няколко опита на пазара да влезе алтернативен играч, резултатът бе само лека корекция в резултатите на двете най-големи телевизии - Нова и bTV. Те обаче - според пийпълметрията - остават несравнимо по-гледани от която и да е друга телевизия, респ. рекламните бюджети отиват основно при тях. По-малките телевизии обират трохите от големия пай, което поставя съществуването им пред сериозно изпитание, а качеството е на светлинни години от големите.

Още преди старта на телевизия "Седем осми" екипът на Слави обяви, че ще разчита да убеди рекламодателитге, че този модел е изкривен и че по-малките телевизии също могат да съберат сериозна аудитория.

Цялата позиция на Трифонов можете да видите във фейсбук профила му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови