Скандал на медийната парламентарна комисия заради БНТ и СЕМ

OFFNews 19 януари 2022 в 21:43 13756 1

Снимка БТА/Архив

Парламентарната комисия по културата и медиите започва цялостно преразглеждане на Закона за радиото и телевизията, съобщи БНР.

Ще се преразглеждат ролята и мястото на Съвета за електронни медии, избора на генералните директори на БНТ и БНР, както и финансирането на обществените медии.

„Имаме график, в който трябва да изберем нови членове на СЕМ, но лично моето мнение е, че като цяло този орган трябва да се преструктурира и направо да се закрие, ако ще правим друг орган", каза председателят на комисията Тошко Йорданов.

Според него не е тайна, че "БНТ, да речем, се управлява по безумен начин – бюджетът е огромен, а резултатът е никакъв".

"Изпитвам сериозни съмнения относно компетентността на сегашния генерален директор по принцип и дали отговаря на изискванията да заема този висок пост и мислим да проверим тази работа", коментира още той.

Тома Биков от ГЕРБ напусна заседанието на медийната комисия, като преди това заяви, че вижда как депутатите в комисията ще си счупят главите много тежко. "Сменете СЕМ, махнете СЕМ, сменете генералния директор на БНТ, ако искате на БНР сменете, сменете водещите, защото тук се каза, че БНТ не постига резултати", допълни Биков.

По думите му в БНТ работят едни от най-добрите журналисти в България: "Внимавайте, да не се окаже, че сте си направили ваша телевизия и сте съсипали нещо, което не е толкова лошо", коментира той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови