Радев назначи репортера на bTV Габриела Наплатанова- Русева за член на СЕМ

OFFNews 09 май 2022 в 17:05 12623 4

Снимка Фейсбук

Президентът Румен Радев подписа днес указ с който назначи репортера от бТВ Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента.

Наплатанова е омъжена за командира на авиобаза „Граф Игнатиево“ бригаден генерал Николай Русев. Преди да влезе в политиката Радев беше командир на ВВС и преди това на "Графа". Двамата с Русев са "бойни другари".

Габриела Наплатанова има магистърска степен от Факултет по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски”, където завършва със специалност „Връзки с обществеността”. В същия факултет е хоноруван преподавател в периода 2015 – 2017 г. Има обучения по програмата IREX на Държавния департамент на САЩ и Европейския център за сигурност „Джордж Маршал“, както и участия в множество медийни програми на американската мисия в НАТО.

През 2019 г. защитава дисертация на тема „Управление на медийните ефекти и медийните операции по време на въоръжен конфликт” във Военна академия „Г.С. Раковски”, факултет „Национална сигурност”.

Старши репортер в бТВ Медиа Груп, част от редакцията на „Новини и актуални предавания” от самото създаване на телевизията през 2000 г. Отразява теми, свързани с вътрешната и външната политика на България, проблеми в сферата на сигурността и отбраната, въоръжени конфликти на Балканите, Ирак и Афганистан. Автор е на няколко десетки документални проекти на външнополитически и военни теми, свързани с НАТО, киберсигурността, защитата на данните и проблемите на бежанците.

Носител на многобройни награди и отличия за журналистическата си работа и документалните си проекти в 25-годишната си телевизионна кариера.

Владее английски, ползва френски и руски език. Омъжена с две деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

4

БотоксПутю

09.05 2022 в 22:18

Шуробаджаначеството при натовския генерал/руски агент е силно застъпено.

5956

3

SpartakSofia

09.05 2022 в 20:03

Пореден слаб ход на Радев!
Назначи угодническата репортерка Наплатанова. И ще трябва да се обяснява, че не е по приятелско-роднинска линия.
В крайна сметка - поредният трудоустроен в СЕМ.
Отново няма да има адекватна медийна регулация.

-8580

2

Направила ми е впечатление като честен журналист.

2550

1

alfakentavur

09.05 2022 в 17:29

Нима репортер в Битиви е кремълски агент? Иначе защо Радев ще го назначава където и да е.