Официално: Първи работен ден на Аделина Радева в Нова телевизия

OFFNews Последна промяна на 08 януари 2018 в 17:50 15268 0

Снимка Нова телевизия

Аделина Радева е новият водещ на сутрешния блок на NOVA „Здравей, България”. Заедно с Виктор Николаев тя ще поднася на зрителите най-актуалната информация и любопитни анализи на темите на деня, обявиха от медията.

Все още обаче не се съобщава кога точно ще е първото появяване на Радева в ефира на „Здравей, България”.

„Познавам добре работата на Аделина и вярвам, че със своя дългогодишен опит и силно екранно присъствие тя ще допринесе за затвърждаване успеха на сутрешния блок на NOVA. Професионалното й партньорство с Виктор Николаев започва още преди години и в този смисъл присъединяването й към „Здравей, България“ е естествено продължение на пътя, който им предстои за извървят като работен тандем”, коментира Вяра Анкова, генерален директор "Информация" в Нова Броудкастинг Груп.

Аделина Радева стартира кариерата си като радио водещ в ефира на FM+. В периода 2000-2006 г. е кореспондент на Нова телевизия в Атина. Прави репортажи и за българската секция на Deutsche Welle от гръцката столица.

През 2008 г, след завръщането си у нас, започва работа в Българската национална телевизия. Водеща е на централната новинарска емисия от 2011 г. насам, на публицистичното предаване за новини, анализи и коментари "Още от деня" (2016-2017) и на сутрешния блок „Денят започва” (в периода 2008-2011), където за първи път е екранен партньор с Виктор Николаев.

Автор е на документални филми за събитията в Гърция за рубриката „В кадър“ на дирекция „Информация“, на различни телевизионни студия и извънредни предавания на дирекция „Програма“ в БНТ и на поредица от репортажи за новините на БНТ1.

Завършила е Държавния каподистрийски университет на Атина, специалност „Комуникации и средства за масово информиране”. Следвала е „Класически филологии” в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

„Признателна съм за доверието и с готовност приемам предизвикателството да бъда част от водещата медийна компания в страната. За мен е удоволствие да работя отново в екип с Виктор Николаев и съм сигурна, че ни предстоят много успехи заедно”, споделя Аделина Радева.

Миналата седмица стана ясно, че новият програмен директор на БНТ Емил Кошлуков ще стане водещ на публицистичното предаване на телевизията "Още от деня" на мястото на Аделина Радева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови