Нова Броудкастинг Груп вече е официален собственик на Канал 3 и още 6 медии

OFFNews 13 октомври 2020 в 16:57 9127 1

Нова Броудкастинг Груп разшири портфолиото си. Компанията стана собственик на още 3 телевизии и 4 радиа, съобщиха днес от компанията.

Новината идва, след като в началото на септември Нова Броудкастинг Груп заяви намеренията си да придобие медийните активи на "Бест Съксес Инвестмънт" ЕООД, а КЗК разреши сделката.

Така медийната група около Нова телевизия вече е собственик и на Канал 3, The Voice TV, Magic TV и на радиата Витоша, Веселина, The Voice и Magic FM.

„Забележителните резултати на цялата ни медийна група не само ни мотивират, но и ни ангажират да отговаряме на нарастващите очаквания на аудиторията. В жанровото многообразие, което предлагаме, ни липсваха изцяло новинарски и музикален телевизионен канал. Придобиването на водещи профилирани медии като Канал 3 и The Voice TV напълно отговаря на лидерската позиция на компанията. Навлизането на радио пазара чрез присъединяване на любими на аудиторията музикални радиостанции, сред които The Voice и Веселина, към широкия спектър от платформи на групата, е поредна важна стъпка към увеличаване на нашата аудитория“, коментира Ива Стоянова, изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Компанията цитира данни на Гарб Аудиенс Межърмент България, според които Канал 3 е най-гледаният новинарски телевизионен канал в последните 3 години, а The Voice е лидер сред музикалните ТВ канали с над три пъти повече зрители от прекия конкурент в категорията. Над 40% от аудиторията, избрала музикалното ТВ съдържание през 2020 г., се спира на The Voice TV и Magic TV. През 2020 г. Веселина оглавява класацията, а Витоша, The Voice и Magic FM се нареждат в топ 20 на най-слушаните станции от градското население, добавят от медийната група.

Запазването и развитието на новопридобитите канали в настоящите им профили ще гарантира устойчивостта на медийна среда и ще увеличи възможностите за предлагане на все по-разнообразно и качествено съдържание за зрителите и на рекламодателите, се посочва още в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11912

1

бацка

13.10 2020 в 21:48

КЗК, вие сте долна продажна сган! А най-вероятно сте и безкрайно евтини, на фона на сделките. Което ви прави дважди по-жалки!
 
X

Подкастът на OFFNews