Номинирай журналист за наградата „Валя Крушкина – журналистика за хората“

OFFNews 28 септември 2015 в 17:37 2594 0

наградата „Валя Крушкина – журналистика за хората“

До 20 октомври 2015 г. български журналисти от медии, издавани в България или чужбина, могат да бъдат номинирани или да кандидатстват за участие в конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Категориите на конкурса са шест: печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, снимащ журналист и млад журналист.

Основните критерии за оценка на номинациите са обективност, нестандартно отразяване и аналитичност. Задължително условие за участие в конкурса е материалите, с които журналистът участва да са авторски и да са публикувани в рамките на последната година - от 11 септември 2014 до 11 септември 2015 година. Един журналист може да бъде номиниран или да се самономинира с най-много 3 материала.

Носителят на голямата награда „Валя Крушкина“ се избира директно от журито измежду номинираните. Тя е на стойност 1000 лева и е за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат  или промени в законодателството, за журналистическа доблест и смелост.

Участието в конкурса става чрез попълване на формуляр, в който освен кратко представяне на кандидата трябва да се опишат мотивите за номинацията. Попълненият формуляр за номинация се изпраща на електронен адрес: [email protected]  до 20 октомври 2015 г. (първоначално соркът беше до 15-ти, но бе удължен)

Формуляра за номинация и допълнителна информация за конкурса ще намерите тук. Конкурсът се организира от Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ за четвърта поредна година. Целта му е да отличи журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите.

В досегашните издания на конкурса са получени над 210 номинации с над 400 материала. Интересът към конкурса потвърждава необходимостта от подобно начинание и показва, че наградите на името на Валя се превърнаха в мерило за качествена журналистика. Повече за Фонд „Валя Крушкина“, можете да научите тук.

Миналата година бяха номинирани 70 журналисти с над 160 публикации. Тогава представителят на OFFNews Николаос Цитиридис спечели наградата в категорията "Млад журналист".

Още двама журналисти на OFFNews бяха в призовата тройка в техните категории. Александра Маркарян беше сред първите трима с най-много гласове в категорията "Онлайн медия" за материала си "Как ДПС прави чистка в администрацията". Сергей Антонов пък влезе в тройката на най-добрите фотографи за фоторепортажа си от барикадите в Киев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови