Недоволен, Кошлуков върна наградата за журналистика ''Св. Влас''

OFFNews 06 юни 2022 в 09:13 3925 1

Снимка Архив

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков връща наградата си за телевизионна журналистика "Свети Влас", а паричната ѝ стойност от 15 000 лева ще подари на БНТ и на журналистите Александър Марков и Аделина Радева от обществената телевизия, съобщи Кошлуков във Фейсбук.

"Сашо Марков беше първият български журналист, който отрази началото на руската атака в Украйна. България разбра от БНТ, че е започнала война. Репортажите му, в екип с Владимир Богдански и Робърт Вецов, бяха излъчени над 540 пъти от 75 европейски и световни медии. Той не получи награда "Св. Влас".

Аделина Радева, с подкрепата на колегите от новините и публицистиката, проведе единствения телевизионен диспут между кандидатите за президент в България. Около един милион зрители го гледаха в ефир и близо 500 000 в интернет. Тя не получи награда също", пише шефът на БНТ.

Според него загубата не е на двамата журналисти, а на журито. Кошлуков е на мнение, че решението им е "жалко и срамно" и затова ще върне присъдената му награда.

"А парите, които получих с наградата - 15 000 лв, ще подаря на БНТ. И ще наградим с тях истинските журналисти. Наградата я получих за компетентността на моите предавания тогава, както и за обективност в изострена медийна ситуация, по думите на журито. Трябва да съм компетентен и обективен и днес", написа Емил Кошлуков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови