Кошлуков се извини за средния пръст в ефир, връчиха му Златен скункс

OFFNews 12 февруари 2018 в 21:14 19035 5

Снимка Господари на ефира

Водещият на "Още от деня" и програмен директор на БНТ 1 Емил Кошлуков тази вечер се извини за средния пръст, който показва в ефир в петъчното предаване.

Нямам никакво оправдание за моето поведение. Затова още веднъж ви поднасям моите извинения и искрено съжалявам за това, което стана. Може би ще ми дойде и на мен акълът някой ден, макар че съм на 52, заяви Кошлуков.

Извинението му идва след протеста в неделя пред БНТ и уверението на генералния директор на медията Константин Каменаров, че Кошлуков "ще бъде наказан и ще се извини публично".

Ето какво Емил Кошлуков днес в началото на предаването "Още от деня":

"Мисля, че дължа извинение за неприличния жест, който направих в петък в това студио. Той беше, разбира се, провокиран от подобни жестове, придружени с нападки и обиди към мои колеги от БНТ, но това не ме оправдава.

Първо, защото аз съм лице на БНТ и не мога да слизам до нивото на тези хора, но второ, защото имам достатъчно опит като водещ - от години съм пред екрана и би следвало да се владея по-добре. Нито пък ситуацията е била толкова трудна. Ката дисидент и политически затворник и като студентски опозиционен лидер съм имал далеч по-напрегнати ситуации. Даже съм имал по-тежки.

Така че без увъртане трябва да кажа: дължа и ви поднасям моите извинения. Съжалявам наистина за това, което стана, няма да се повтори повече, но трябва да добавя, че ако отново някой нападне мои колеги, аз отново ще реагирам. Ще бъде по-възпитано, но ще реагирам, защото в моя светоглед, начина, по който възприемам света, има четири съсловия, четири професии, които са недосегаеми: полицай, лекар, учител и журналист.

Аз вярвам, че единият пази живота ни и сигурността, другият пази здравето ни, третият пази децата ни, а четвъртият - журналистите, пазят демокрацията.

Помня времето, когато нямаше свободно слово и нямаше демокрация, така че всеки, който нападне журналист, който посегне на полицай, който си позволи да бие учител или лекар, реагирам първосигнално.

Но това е обяснение, не оправдание. Нямам никакво оправдание за моето поведение. Затова още веднъж ви поднасям моите извинения и искрено съжалявам за това, което стана. Може би ще ми дойде и на мен акълът някой ден, макар че съм на 52."

Извинението обаче не спаси Кошлуков от Златния скункс на "Господари на ефира".

Днес сутринта репортерът Боби Ваклинов успя да издебне програмния директор на БНТ1, за да му връчи напълно заслужено „Златен скункс“. Поводът вече не е тайна за никого, а именно - неприличните жестове, които Кошлуков демонстрира в ефира на БНТ на 9 февруари, провокиран от пореден протест за спасяването на Пирин, съобщават от предаването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови