Франция наложи запор на руската телевизия RT, Кремъл обеща отговор

OFFNews 21 януари 2023 в 19:36 4796 3

Маргарита Симонян

Снимка Twitter/RT

Маргарита Симонян, главен редактор на Ар Ти. Снимка от официалната страница на телевизията в Туитър

Москва обеща днес ответни мерки срещу френските медии в Русия след замразяването на банковите сметки на френския клон от руската телевизия Ар Ти (RT - Russia Today), забранена в ЕС.

"Блокирането на сметките на Ар Ти Франс ще доведе до ответни мерки спрямо френските медии в Русия. Те ще са такива, че ще бъдат запомнени, ако властите на Франция не престанат да тероризират руските журналисти", заяви източник от руското външно ведомство, цитиран от РИА Новости и БТА.

Синдикалните организации от Ар Ти Франс осъдиха вчера замразяването на сметките на телевизията във Франция. То може би ще лиши от работа близо 100 служители и около 50 журналисти, предупредиха те.

Запитано от Франс прес, френското министерство на икономиката уточни, че активите на телевизията са замразени в рамките на прилагането на последните европейски санкции, а не по инициатива на френската държава.

Обвинени, че представляват кремълски инструмент за дезинформация, медиите Спутник и Ар Ти получиха забрана да излъчват в ЕС от 2 март – и чрез телевизионен сигнал, и чрез интернет. До момента Ар Ти продължава да произвежда и разпространява предавания, достъпни въпреки забраната чрез частна виртуална мрежа – Ви Пи Ен. След като Германия забрани Ар Ти в края на 2021 г., Франция остана единствената членка на ЕС, където работеше филиал на тази медия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

aknaydenov

22.01 2023 в 10:38

Започна да ревеш онзи ден за западни технологии, нали, рашистански парцал такъв? Ами така е, като за 100 години нищо читаво у е-се-се-сера не измислихте, освен ВАЗ, ЗАЗ, копие на Apple 2 и дървени нужници.

345

2

Джендо Джедев

22.01 2023 в 08:23

Тоя пропаданден рашистки рупор отдавна трябваше да бъде спрян в целия цивилизован свят.

2550

1

alfakentavur

21.01 2023 в 19:47

Смърт на рашизма, свобода за народа!
 
X

Подкастът на OFFNews