Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Два екипа на БНТ отразяват изборите в САЩ от мястото на събитието

OFFNews 28 октомври 2020 в 13:38 2667 0

Новинарският екип на БНТ ще проследи изборите за 46-и американски президент с преките впечатления на своите специални пратеници. Журналистите Цветелина Йорданова и Александър Марков и операторите Атанас Атанасов и Владимир Богдански ще проследят развръзката на вота в Съединените щати с акцент върху това, което интересува българските зрители. Те подготвят специални репортажи, ексклузивни интервюта и задълбочени прогнози от Вашингтон и други ключови точки на Съединените щати.

"Тази кампания е като никоя досега. Изборите са с непредвидима развръзка и дори не е сигурно, че в края на изборния ден ще знаем кой е победителят", казва Цветелина Йорданова. Тя е изпълнителен продуцент "Международни новини" в нюзрума на БНТ и не за първи път е в САЩ, за да отразява американските политически процеси.

"Битката за Белия дом се води по време на друга битка - тази с COVID-19. Тя вече се отрази на предизборната кампания. Но още много фактори оказват влияние – напрежението около полицейското насилие и последвалите протести, икономическата криза… Разбира се, нас ни интересува и какъв избор ще направят българите в САЩ", казва Александър Марков. Той е политически репортер в нюзрума на БНТ и за последен път беше във Вашингтон, за да отрази срещата между Бойко Борисов и Доналд Тръмп.

Операторите Атанас Атанасов и Владимир Богдански са отразявали за БНТ едни от най-важните международни събития и са заснели някои от най-добрите репортажи на БНТ от конфликтни точки.

БНТ ще проследи изборите не само в новинарските емисии „По света и и у нас“ и актуалните предавания. В реално време това се случва и в специалната секция "САЩ 2020" на дигиталната ни платформа BNTNEWS. Секцията „САЩ 2020“ съществува от 4 месеца и там могат да се открият не само актуалните новини. Нашата аудитория може да се ориентира и да разбере спецификата на американския изборен процес и политическата ситуация в САЩ.

Следете изборите за американски президент по БНТ 1 и онлайн на www.bntnews.bg и в мобилното приложение BNTNEWS.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews