Димитър Цонев няма да води "Лице в лице" по bTV, предаването съкратено до 30 мин. (обновена)

ОFFNews 13 март 2014 в 10:15 23760 55

Димитър Цонев
Димитър Цонев

Димитър Цонев повече няма да води публицистичното предаване "Лице в лице" по bTV, считано от следващата седмица.

"Днес имам среща с ръководството на телевизията. Променена е програмната схема и според нея от понеделник предаването става 30 минути. Това променя моите договорни отношения с телевизията и не виждам каква роля мога да имам в новия формат", коментира пред OFFNews журналистът, който е и външен продуцент на "Лице в лице".

Новината първоначално съобщиха двете дами в семейството на Цонев - дъщеря му Десислава и съпругата му Мариaна - във фейсбук. "Гледайте утре последният брой на "Лице е лице" с баща ми. Мъчно ми е да го кажа, но в България всичко качествено бива съсипано. И няма нищо случайно... Българският зрител бива лишен от правото си на информираност по конкретни теми, засягащи един кръг от престъпни политици, заради които единствената адекватна публицистика бива пожертвана... Преди избори .... Нямам думи”, пише Деси, която отскоро има предаване в ТV7.

Според текст, който Мариана Цонева е цитирала в профила си, предаването ще бъде съкратено до 30 минути (сега е час и половина), а водещ остава само Цветанка Ризова. 

В ранния следобед от bTV официално съобщиха, че предаването се преформатира в 30-минутно и негов водещ ще единствено Ризова. Началният му час ще е 18:30. В съкратеното време водещата ще търси "кратки и категорични отговори", допълват от телевизията. Венелин Петков, който преди няколко седмици пое поста на шеф на новини, актуални предавания и спорт, допълва, че "кратките, но силно информативни формати са основна характеристика на добрата съвременна журналистика. В края на седмичния ден зрителят има нужда от синтезиран начин за получаване на информация. Сутрешният блок през седмичните дни и публицистичните предавания през почивните дни са подходящи за провеждане на по-просторни интервюта и материали, но през деня зрителят има нужда от бърза, актуална и кратка информация. Това е формат, който е наложен в най-добрите световни телевизии. По този начин новинарският цикъл ще бъде още по-пълноценен за зрителя”.

Медията не посочва с какво ще запълни ефирното време между 17 и 18 ч, но най-вероятно ще е със сериал.

Oтскоро bTV е с ново ръководство. През октомври компанията собственик на медията - CME - назначи за нов изп. директор Кристоф Майнуш, който отговаря и за българската част от бизнеса на международната корпорация. Майнуш от своя страна избра за главен изп. директор на bTV Media Group Павел Станчев. Той замени на поста дългогодишният шеф на bTV Вики Политова.

Новите ръководители на телевизията предприеха много промени, довели дотук до нови шефове на новините, смяна на ръководителите на ключови звена, промяна на началния час на късната емисия новини (вече в 23 ч) и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!