Quantcast

Димитър Цонев няма да води "Лице в лице" по bTV, предаването съкратено до 30 мин. (обновена)

ОFFNews Последна промяна на 13 март 2014 в 10:15 22373 55

Димитър Цонев
Димитър Цонев

Димитър Цонев повече няма да води публицистичното предаване "Лице в лице" по bTV, считано от следващата седмица.

"Днес имам среща с ръководството на телевизията. Променена е програмната схема и според нея от понеделник предаването става 30 минути. Това променя моите договорни отношения с телевизията и не виждам каква роля мога да имам в новия формат", коментира пред OFFNews журналистът, който е и външен продуцент на "Лице в лице".

Новината първоначално съобщиха двете дами в семейството на Цонев - дъщеря му Десислава и съпругата му Мариaна - във фейсбук. "Гледайте утре последният брой на "Лице е лице" с баща ми. Мъчно ми е да го кажа, но в България всичко качествено бива съсипано. И няма нищо случайно... Българският зрител бива лишен от правото си на информираност по конкретни теми, засягащи един кръг от престъпни политици, заради които единствената адекватна публицистика бива пожертвана... Преди избори .... Нямам думи”, пише Деси, която отскоро има предаване в ТV7.

Според текст, който Мариана Цонева е цитирала в профила си, предаването ще бъде съкратено до 30 минути (сега е час и половина), а водещ остава само Цветанка Ризова. 

В ранния следобед от bTV официално съобщиха, че предаването се преформатира в 30-минутно и негов водещ ще единствено Ризова. Началният му час ще е 18:30. В съкратеното време водещата ще търси "кратки и категорични отговори", допълват от телевизията. Венелин Петков, който преди няколко седмици пое поста на шеф на новини, актуални предавания и спорт, допълва, че "кратките, но силно информативни формати са основна характеристика на добрата съвременна журналистика. В края на седмичния ден зрителят има нужда от синтезиран начин за получаване на информация. Сутрешният блок през седмичните дни и публицистичните предавания през почивните дни са подходящи за провеждане на по-просторни интервюта и материали, но през деня зрителят има нужда от бърза, актуална и кратка информация. Това е формат, който е наложен в най-добрите световни телевизии. По този начин новинарският цикъл ще бъде още по-пълноценен за зрителя”.

Медията не посочва с какво ще запълни ефирното време между 17 и 18 ч, но най-вероятно ще е със сериал.

Oтскоро bTV е с ново ръководство. През октомври компанията собственик на медията - CME - назначи за нов изп. директор Кристоф Майнуш, който отговаря и за българската част от бизнеса на международната корпорация. Майнуш от своя страна избра за главен изп. директор на bTV Media Group Павел Станчев. Той замени на поста дългогодишният шеф на bTV Вики Политова.

Новите ръководители на телевизията предприеха много промени, довели дотук до нови шефове на новините, смяна на ръководителите на ключови звена, промяна на началния час на късната емисия новини (вече в 23 ч) и др.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2014 в 19:35

""Мъчно ми е да го кажа, но в България всичко качествено бива съсипано.""
Това направо ме разкърти.

14.03 2014 в 19:28

Трябваше да си отиде Ризова. Не компетентна и много невъзпитана при водене на разговора.

14.03 2014 в 13:43

Митко, Митко. Интернетът е поток от нули и единици, при която комуникация между теб и Ники, понякога има 3 човек. Този трети човек, веднага докладва на БТВ-то, още преди да е станал цирка в Ефир (както стана с другия агент)!

14.03 2014 в 13:03

Цонев, най добър журналист сред политиците или най добър политик сред журналистите. Кое от двете? Май нито едното от двете.

14.03 2014 в 12:54

Нора, норке, пуча въшка форумна, ах ти :)... много ясно си разбрала какво пише, и много точно те е засегнало! от отговора ти си личи! Само че си бедна умствено и не може да измислиш точен и язвителен отговор. Това е! Семпла, проста женичка. Може ТИ да си пийнала ракийца, а може и да си хапнала, може да си се оригнала или пръцнала, може и да са те поебнали - но това си е твоя работа. Важното е че ТОЧНО съм те уцелил - теб и други такива пъпеши, тикви, репи, гулии и алабаши :)))). Аpropos многото коментари говорят не колко е популярен натрапливия Пъпеш - а колко страшно много е досадил на всички! Включително и със ожалването си! А ПЪПЕША Е КОЛОСАЛЕН ТЪПАНАР! ТЪП! ТЪП! ТЪП!!!

14.03 2014 в 12:21

Факт е, че "Лице в лице" е най-гледаното публицистично предаване в момента. Само сравнете гледанията в интернет. Броя на коментарите под този материал също го доказват. Не вярвам някой чистосърдечно да обвини царя, че си е избрал говорител по шуробаджанашка линия. Предаването е въможно най-балансираното и с най-интересни гости. Няма да коментирам качествата му като журналист и водещ, но със сигурност има широки контакти и ще бъде ценен за всяка телевизия. Сигурен съм също, че наддаването вече е започнало поради простата причина, че прави рейтингови предавания (все пак телевизиите са комерсиални предприятия). Сега остава да видим кой ще извади повече пари - Пеевски (TV7) или Борисов (NOVA). Едно е сигурно, от надцакването ще спечели Пъпеша.

14.03 2014 в 11:18

Polkownik, мисълта ти нещо много разпокъсана и неразбираме, бе човек! Да не си ударил две ракии?! Че и едно към едно я повтаряш?! Ами, като изтрезнееш вземи си прочети, какво си написал, а не само да отбиваш номера, че си изпълняваш задълженията! Ще ти резнат заплатката, да знаеш!

14.03 2014 в 05:34

предаването вероятно ще се върне към варианта лице в лице, защото с този некадърник беше "лице в пъпеш". прочее, по едно време даже се водеше "колумнист" в"Сега"! Не им стигаше другия тъпанар, митоман и Мюнхаузен - Дмитрий Иванов - ами и тоз некадърко пишеше глупости. Сега Резилова ще си отдъхне. нея поне човек може да гледа C изключен звук как облизва устни, как се кокорчи, как се цупи, как вади езиче. . . приятно софт порно и еротика. А на този нетърпим глупак да му дадат някое селскостопанско или кулинарно предаване! За патладжани, пъпеши, тикви. . . и за царска туршия, обезателно!

14.03 2014 в 03:45

Много жалко,че съсипват това интересно и актуално предаване.Неудобно за управляващите...

14.03 2014 в 02:06

Тези хора от БТВ си правят публично сепуко. Те правят огромна услуга на ТВ 7, които пуснаха подобно предаване по същото време. "Сутрешният блок през седмичните дни са подходящи за по-просторни интервюта и материали". Кой гледа сутрешни просторни блокове? Хората ходят на , работа. Митко Цонев няма да остане на улицата, но БТВ потъва като Титаник ! Жалко, много жалко!