БНТ окупира класацията за рейтингови програми с мачовете от Мондиала

Мая Младенова 10 юли 2014 в 12:30 6112 1

През юни светът наистина е футбол, доказва и мeсечната класация на най-рейтинговите телевизионни програми у нас, съставена от пийпълметричната агенция Mediaresearch.

В Топ 25 на най-гледаните предавания 19 от местата са заети от футболните срещи от Мондиала в Бразилия, предавани директно по БНТ1. Челната позиция обаче остава за турския сериал "Север Юг" на bTV, който събира над 37 на сто от зрителите над 4-годишна възраст, гледащи телевизия във времето на излъчването (т.нар. пазарен дял/share). 

През юни най-висок рейтинг е събрал футболният двубой Бразилия-Хърватия, който е с рейтинг 11,45 и пазарен дял 44,4%. С рейтинг над 10 пункта са и срещите Бразилия-Мексико, Бразилия-Чили, Испания-Холандия, Испания-Чили, както и откриването на първенството.

В класацията не са включени мачовете, излъчени през месец юли.

В 25-те най-предпочитани програми влизат "Комиците" и филмът"Една любовна история" по bTV и "Две капки вода", "Големите надежди" и "Денсинг старс" по Нова телевизия.

И през юни bTV остава лидер и е телевизията, привлякла най-много зрители пред екраните. Това важи както за извадката от цялата аудитория (зрители над 4 години), така и за зрителите между 18 и 49 години. Втора и в двете групи е Нова телевизия, а БНТ1 е на трето място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews