Асен Иванов става главен редактор на новините на bTV

OFFNews 23 февруари 2024 в 10:38 7027 1

Асен Иванов

Снимка bTV

Асен Иванов

Асен Иванов е новият главен редактор на bTV Новините, съобщиха от медията днес.

Дългогодишният криминален репортер и продуцент в новините поема поста от Веселина Петракиева, която напуска компанията по собствено желание, пише в съобщението.

Иванов поема поста от днес.

"След дългогодишна всеотдайна работа Веселина Петракиева реши да се оттегли от поста си на главен редактор на bTV Новините и да продължи развитието си извън компанията. Веселина беше невероятно отдаден и квалифициран ръководител и помогна на редакцията ни да премине през много предизвикателства. Изказвам искрена благодарност за нейната лоялност и принос към екипа. Пожелавам ѝ здраве и късмет, и се надявам да знае, че винаги ще бъде част от семейството на bTV. В същото време имам удоволствието да приветствам Асен Иванов в новата му роля. Той е сред професионалистите с доказан опит в нюзрума на bTV и има дълъг стаж в редакцията. Убеден съм, че заедно ще продължим да произвеждаме качествени новини и журналистика на най-високо ниво", заявява Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на bTV Media Group, който продължава да изпълнява функцията на директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“.

Асен Иванов е дългогодишен журналист, има стаж като репортер, автор и продуцент на новини. В редакцията на bTV е повече от 12 години, като след кратко прекъсване от 3 юли 2017 г. се връща в нюзрума на bTV по времето на тогавашния директор на новинарския екип. От 2021 г. е заместник-главен редактор на bTV Новините и продуцент на новинарско съдържание. Има опит в печатни и електронни медии. Отличен е за „Репортер на годината на bTV новините“ през 2007 г. Завършил е икономика и право. Магистър е и по национална сигурност от Военна академия" Г.С. Раковски". През 2013 г. преминава специално журналистическо обучение в централата на CNN в Атланта, САЩ.

След оттеглянето на Антон Хекимян заради кандидатирането му за кмет на София от ГЕРБ постът директор на новини в bTV остана вакантен. Медията проведе дълъг конкурс, като междувременно функциите на Хекимян изпълнява Ралф Бартолайт. И досега bTV не е назначила нов директор на новините.

Само преди ден и Нова тв остана без директор на новините и актуалните предавания, след като неочаквано бяха сменени главният изпълнителен директор Стефана Здравкова и досегашният шеф на новините Илия Дафов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!