Американският собственик на bTV се оттегля от корпорацията си

Мая Младенова Последна промяна на 14 март 2014 в 19:57 11102 6

Роналд Лаудер
Роналд Лаудер

Американският собственик на bTV Media Group - милиардерът Роналд Лаудер - напуска корпорацията си Central European Media Enterprises (CME).

Той се оттегля от поста, който заемаше през последните 20 години - неизпълнителен председател на борда на директорите на основаната от самия него компания. Корпорацията притежава медии в няколко държави в Централна и Източна Европа, вкл. в България.

Голямата новина бе съобщена официално от СМЕ днес. 

"Роналд Лаудер, основател на СМЕ,  изигра важна роля за установяването и развитието на независимото телевизионно радиоразпръскване в Централна и Източна Европа, като се започне със стартирането на TV Nova в Чехия през 1994 г. като първия търговски телевизионен оператор на тази страна. Оттогава компанията се разви бързо в региона и просперира произвеждайки независими новини и местни продукции и осигури водещи пазарни позиции на своите оператори", се посочва в съобщението.

Самият Лаудер коментира: "За мен е чест да бъда човекът, изиграл роля в развитието на независимата комерсиалната телевизия в Централна и Източна Европа. Не бих могъл да постигна толкова много без упоритата работа и отдаденост на всички в CME през последните 20 години. А най-важното е, че успехът на нашите телевизии не би бил възможен без подкрепата на нашите зрители в целия регион."

В съобщението са цитирани и двамата наскоро назначени ко-изпълнителни директори на СМЕ Майкъл Дел Нин и Кристоф Майнуш, които заявяват: "В знаменитата си кариера Роналд насърчи развитието на независимите оператори в Централна и Източна Европа. Благодарение на това на тези пазари процъфтяха много добри забавни и новинарски програми. Бихме искали да отдадем значимото на неговата далновидност и инициативност при работата в тясно сътрудничество с толкова много хора в една част на света, до която той е толкова близо, превръщайки визията си в реалност."

Роналд Лаудер е роден през 1944 г. в Ню Йорк. Той е от фамилията основател на козметичния гигант "Есте Лаудер".

Магнатът гостува у нас през есента на 2013 г., като официалната цел на визитата му бе образователен проект на едноименната му фондация, която работи в сътрудничество със столично училище.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.03 2014 в 12:03

Г-н Лаудер не смята ли да се оттегли и от България заедно с "любимата ни" БТВ, за което искрено ще му благодарим.

15.03 2014 в 20:12

Който и да е собственик на телевизията, правилата тук са други! Ще играе по свирката на парите и на поръчките.

15.03 2014 в 16:38

@XXX, ми не! У тия кратуни, за да има газ трябва да са пълни с кравешки хранителни остатъци. А то сал празни кратуни. Габровски. :)))

15.03 2014 в 11:37

F.off R. 01,
Щеше да е много яко, ако "тече газ"! Но за жалост в реалността не се случват подобни неща, а само в нечии глави са възможни :D

15.03 2014 в 09:28

Папа Бенедикт ХVI. След манипулацията наречена "Студена Война"и безшумното изчезване на СССР се подразбира,че не съществува хитлеризъм,сталинизъм,папизъм,ислямизъм ,маоизъм,титовизъм,живковизъм...,а има единствено Чърчелов комунизъм и тъпи предатели.Така че на който и ..."изъм",да се довериш и с живота си да го защитиш, накрая получаваш чърчеловия комунизъм,който развява червеното знаме на мултинационалния банкер Ротшилд.

14.03 2014 в 21:18

Значи скоро от телевизора ще тече газ и ще върви слайд шоу от най-запомнящите се изяви на н.в.Императора на Третия Рим(защо Рим,като е в Кремъл..?!)Хайл,Путлер!