19-а среща на българските медии в Украйна: Вой на сирени и половин час в бомбоубежище

OFFNews 19 юни 2024 в 20:30 1358 1

19-а среща на българските медии в чужбина в Украйна.

Снимка БТА

Воят на сирени не успя да помрачи настроението на участниците в 19-ата среща на българските медии.

Сигнал за тревога и вой на сирени прекъснаха концерта "Музикалните хитове на световното кино" в Одеския Национален академичен театър за опера и балет, посетен от участници в Деветнадесетата световна среща на българските медии, която се провежда в Украйна. Минути след като оркестърът изсвири саундтрака на "Междузвездни войни", по високоговорителите в концертната зала съобщиха, че има обявена тревога и присъстващите трябва да слязат в бомбоубежището на сградата, предава БТА.

Част от членовете на българската делегация прекараха в него около половин час, а след отмяна на тревогата музикалното представление продължи. Всички присъстващи изпълниха стриктно указанията на властите.

Сред тях бяха генералният директор на БТА Кирил Вълчев, заместник генералният директор Евгения Друмева, българският консул в Одеса Светослав Иванов, генералният директор на Българското национално радио Милен Митев, председателстващият Съвета за електронни медии Габриела Наплатанова, ректорът на Софийския университет проф. Георги Вълчев, репортери на БТА и представители на българоезични медии в чужбина.

След около 30 минути тревогата бе отменена и концертът продължи. Първата част на концерта завърши с изпълнение на Василий Доброволски, бесарабски българин от село Главани, Болградски район. След първата част токът спря и това наложи включването на генератори.

В Одеса и Одеска област в 17:16 ч. днес бе обявена въздушна тревога поради заплаха от ракетна атака. Местни канали в Телеграм съобщават за попадение в град Черноморски, близо до Одеса.

Тазгодишната Световна среща на българските медии, която бе открита днес в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция в Одеса, ще продължи до 21 юни с дискусионни панели в Болград и Измаил.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво говорят руснаците за F-16