Съединението Уран - Северен възел на 31 юли може да ни донесе най-откровения момент за 2022 г.

Лора Костова 02 май 2022 в 16:00 3928 0

Снимка Pixabay

Когато става въпрос за големи астрологични събития, които непременно ще донесат разтърсване и изненади, сезонът на затъмненията получава най-голям отзвук. Тези свръхзаредени новолуния и пълнолуния, които се случват приблизително четири пъти годишно, са нещо като проверки на реалността и сигнали за събуждане. Но те далеч не са единствените астрологични събития, които могат да обърнат света ви с главата надолу.

Вашите взаимоотношения, със себе си и с другите, може вече никога да не бъдат същите, предупреждава астрологът Мареса Браун.

Всеки път, когато Уран – планетата на бунта, внезапната промяна и иновациите, бъде „поканен на партито“, можете да очаквате наистина специален момент – този, който ще ви отвори широко очите. И това лято Уран ще образува тясна връзка със Северния възел – точка, свързана с кармата и духовното израстване. Това ще се случи за първи път от 2007 г. насам и ще ни даде възможност да определим предопределения ни път.

Точната среща ще се случи на 31 юли в 15:04 ET, но тъй като транзитът е доста бавен, ще го почувстваме осезаемо, когато Уран и Северният възел се събират заедно, като и в целия период, докато се разделят. Ето какво трябва да знаем, за да се възползваме максимално от това космическо събитие.

Уран в Телец 

Уран в Телец подхранва пробуждането около нашите ценности, сигурност и комфорт.
Уран, планетата на революцията, бъдещето и пробивите, се движи през Телец, вторият знак на зодиака и фиксиран земен знак, от 15 май 2018 г. и ще продължи през знака до 27 април 2026 г. Движи се бавно и отстои сравнително далеч от Земята, в сравнение с по-бързи планети като Меркурий, Венера и Марс. Уран е трансперсонална планета, което означава, че нейният астрологичен ефект обикновено се усеща от обществото като цяло.
Времето, което планетата прекарва в Телец, ще подхранва нашите просветления, свързани с взаимоотношенията, чувството ни за сигурност и начина, по който гледаме на материалната страна на нещата.

Възлите в Телец и Скорпион

Северният и Южният възел са математически точки в небето, където орбитата на Луната пресича равнината на еклиптиката, която е видимият път на Слънцето сред съзвездията в продължение на 12 месеца. И на всеки около 18 месеца възлите сменят знаците. Те винаги са в противоположни знаци и се движат назад през Зодиака.
Възлите се преместиха в Телец и Скорпион през януари тази година, а за около 18 месеца преди това те бяха в Близнаци и Стрелец. Възлите ни разказват история за това къде сме били и какво знаем (Юг) спрямо това къде се движим кармично и какво трябва да направим, за да постигнем личностно израстване (Север). И докато те са в Телец и Скорпион, до юли 2023 г., всички ние сме предизвикани да мислим за това как искаме да се покажем за себе си, да насърчим собствената си стойност и да бъдем по-самодостатъчни. Точно като транзита на Уран, пребиваването на възлите по оста Телец-Скорпион ни подтиква да си изясним най-вече това, което ценим.

Срещата между Уран и Северния възел

Срещата между Уран и Северния възел ще ни донесе съдбовни събуждания.
Тъй като Уран възнамерява да отвори очите ни и да ни тласне към бъдещето, а Северният възел е насочен към това да ви помогне да идентифицирате какво трябва да направим, за да стигнем до мястото, където трябва да бъдем, тяхната среща ще бъде наистина един силно духовен момент. Може да сме принудени да преосмислим това, в което намирате комфорт и удоволствие, както и да предефинираме това, което ни носи чувство за сигурност.
И да не забравяме, че тъй като Уран е владетел на Водолей, хуманитарен въздушен знак, който е дълбоко ориентиран към общността, този транзит може да доведе до вълнуващи осъзнавания за това как искаме да се покажем пред другите и как да се възползваме от вътрешната си сила, за да направим света по някакъв начин по-уютен за другите.

Марс и Сатурн

Марс и Сатурн биха могли да предизвикат гореща глава или препятствия.
Трябва също да се отбележи, че Марс – планетата на енергията – ще бъде в съвпад с Уран и Северния възел в деня на тяхната среща и в бавния, стабилен Телец тази ориентирана към действие планета може да прояви малко по-умерен характер. Сдвояването й с наелектризиращия Уран и кармичния Северен възел ще ни донесе брилянтно прозрение за това накъде трябва да се запътим. Но Сатурн, планетата на границите и ограниченията – във Водолей, ще се изправи срещу цялата група в Телец, което означава, че ще се почувстваме силно подтикнати да се отдадем напълно на бъдещето си и мечтите си.

Секстилът във Венера

Една планета, която си пасва хармонично със съединението Уран-Северен възел, е управителят на събитието – Венера, в интуитивен, състрадателен Рак. Тя ще формира приятелски секстил към рядкото сдвояване на Уран и Северния възел. Този аспект може да ни подтикне към въображаемо мислене, да отвори възприятията ни за красота, естетика и пари. И колкото по-отворени сме, толкова по-вълшебен и пълноценен ще бъде този момент!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!