В Добрич започна Националният фестивал на ученическите и студентските рок групи

Наско и Славчо от БТР и Звезди от Ахат са в журито

OFFNews 28 юни 2022 в 08:02 1650 0

Добрич рок фест

Снимка Организаторите

Звездно жури ще определи победителят на Националния фестивал за детски и младежки рок групи

Участниците се конкурират за записи в две професионални студиа, участия в два столични рок-клуба и музикални инструменти.

Второто издание на Националния фестивал на ученическите и студентските рок групи започна вчера в Летния театър в Добрич. Музикалният форум ще продължи до 29 юни, сряда.

Първата вечер на сцената се появиха 12 състава от Варна, Добрич, Силистра, Пловдив, Сливен и Кюстендил, които изпълниха по две парчета. Звездно жури в състав Славчо Николов („Б.Т.Р“, „Фондацията“) – председател, Атанас Пенев („Б.Т.Р“), Звезди Керемидчиев („АХАТ“), Венко Поромански („ТЕ“, „Фондацията“) и Благовеста Борчева от Министерството на образованието и науката, ще допуснат до последния етап половината.

На 28 юни шестте банди, класирали се на финала, ще изпълнят други три песни. След конкурсната програма пред публика ще излезе и добричката група Pearls & Stones. Гвоздеят на фестивала ще бъде след награждаването в последната вечер – съвместен галаконцерт на победителите и журито.

През май фестивалът стана част от Националния културен календар на Министерството на културата. Патрон на форума е министърът на образованието академик Николай Денков.

Началният час е 18:00, а входът е свободен, припомни Николай Нейчев, председател на Нарочно читалище „Добрич – 2017“ и организатор на събитието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови