Уличното цирково соло представление на Симоне Романо идва и в София (видео)

OFFNews 04 юли 2022 в 18:44 1245 0

Симоне Романо

Снимка Дерида данс център

Соловото представление на Симоне Романо идва и в София

„Hop-hop“ е соло пърформанс, базиран на цирковото изкуство, клоунада и взаимодействие с публиката чрез жонглиране, стойки на ръце и манипулация на предмети. Изборът е да не се използват думи в представлението, а да се заложи на визуален и жестов език, позволяващ на зрителя да се свърже с артиста и въображаемия му свят.

"Hop-Hop" е най-новото представление на Симоне Романо, създадено с подкрепата на Espace Catastrophe и Théatre de la Roseraie - важни творчески центрове в Брюксел - и с помощта на Кай Леклерк.

"Hop-Hop" е перфектна смесица от клоунада, нуово-цирк и комично кабаре, като оставя много място за импровизация и взаимодействие с публиката. Проучването и опитът в тази област, които има Симоне са изключително ценни и създават пъргав, непосредствен мизансцен, който е изключително ангажиращ и поддържа вниманието на публиката през цялото време. Благодарение на стегнатия ритъм, с който се редуват различните моменти от спектакъла Симоне Романо доказва, че умее да завладява и съблазнява всякакъв вид публика, като преплита придобити умения и техники (клоунада, манипулация с предмети, вертикализъм) с вродения си комичен талант.

Неговият житейски път е наистина интересен: след като учи в цирковото училище Carampa в Мадрид, където има курсове по акробатика, жонглиране, въздушни техники и клоунада, той създава първото си солово шоу Mattarello Show, с което участва в множество фестивали в Испания и Италия. След това продължава обучението си, като усъвършенства уменията си в танцовото училище Mimma Testa в Рим и The Circus Space в Лондон, където завършва специалност "вертикализъм".

През 2007 г. работи с Цирк Монти, един от най-добрите швейцарски циркове, ръководен от Маша Димитри.

Заедно с Кай Леклерк изнасят 150 представления на "Летящото пиано" в Китай и Индонезия, след което попадат в театър "Ханза" в Хамбург, където спектакълът продължава три месеца.

С толкова много опит зад гърба на Симоне "Hop Hop" е неустоим изблик на радост, изключително оригинално комедийно шоу, което гарантира да ви разсмее.

Идея и реализация: Симоне Романо
Консултанти: Летиция Ветрано и Мишелин Вандепоел
Костюми: Джио Дардано
С подкрепата на: Espace Catastrophe, La Roseraie, Kai Leclerc.
Продължителност: 35 мин.
Можете да закупите своя билет онлайн от системата на EpayGo, на касите на EasyPay или на място преди събитието с предварителна резервация чрез съобщение до страницата или имейл на [email protected]

*В статията са използвани и материали от чуждия печат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови